Haber

İyi Parti’den 8 Mart Açıklaması: “İstanbul Sözleşmesi’nin Yaşattığı Bir Türkiye’ye Ulaşacağız”

İYİ Parti Kadın Siyaset Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle, “Kravat takmanın şiddeti hafifletmediği, İstanbul Sözleşmesi’nin yaşadığı bir Türkiye’ye sahip olacağız” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Kadın Siyaset Lideri Ünzile Yüksel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. UYGUN Partisi’nden yapılan açıklama şöyle:

“8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kadınlara atfedilmesi bir hak arayışının, bir emeğin ve bir acının simgesidir. Çünkü dünyanın her yerinde ve her dönemde önyargı, varsayım ve baskılarla sınanan kadınlar, Dünyanın birçok coğrafyasında, farklı hikâyelerle ama emsalsiz sancılarla verilen onlarca hak mücadelesinin her biri aslında tek bir amaç içindir: İnsan onurlu bir yaşam sürmek…

“KADINLAR GİYSİLERİYLE, İNANÇLARIYLA, BEDENLERİYLE, GÜLÜŞLERİYLE VE HAYATLARINA İLİŞKİN NERDEKİ TÜM KARARLARIYLA YARGILANIRLAR”

İşte büyük Türk Milletinin güçlü kadınları bu gayeye ulaşmış ve kaderlerine asla razı olmamışlardır. Eşsiz gayretleriyle dünyanın her yerinde adlarını tarihe yazdırdılar. Bu yiğit Türk kadınlarının en büyük lütfu tam 100 yıl önce verdiğimiz kutlu kurtuluş mücadelemizin nişanesi olan yüce Cumhuriyetimiz olmuştur. Ama ne yazık ki 100 yıl sonra bugün Türk kadını; Talihini değiştiren, yok sayılan, büyük acılarla yeniden imtihan edilen kutlu Cumhuriyet bedellerinden uzaklaştırıldığı günlerden geçiyor. Kıyafeti, inançları, vücudu, gülümsemesi, hayatıyla ilgili hemen hemen her kararıyla yargılanıyor. İş hayatını, eğitimini ve hatta sağlığını etkileyen derin bir cinsiyet eşitsizliği ile mücadele ediyor.

“GÖNÜLLÜ VATANDAŞLARIMIZ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZ OLMADAN KİMSE KADINLARIN DEPREMDE HİJYEN MALZEMELERİNE ULAŞMASINA NEDEN OLMAZ”

Ne yazık ki bu çaba en acılı günlerimizde bile karşımıza çıkıyor. Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden sonra, afet bölgesindeki depremzedelerin dahi hijyen ekipmanlarına erişiminin olmaması, gönüllü vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları dışında kimsenin aklına gelmemektedir. Ama biz YETERLİ Parti olarak; Üzerimize düşen büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Bu nedenle, bu anlamlı ve değerli günde, deprem felaketinden etkilenen tüm kadın ve çocukları ulusal desteğe davet ediyoruz. Çünkü Türk Milleti olarak; Büyük sarsıntının açtığı yaraları, birlik ve beraberliğimizle aştığımız tüm zorlukları hep birlikte yeniden saracağımıza yürekten inanıyoruz.

“KRAVAT TAKARAK SAĞLIK BIRAKMAYAN BİR TÜRKİYE’YE ULAŞACAĞIZ”

Tüm bu çalışmaların sonucunda; Kadınların ihtiyaçlarını dile getirmekten çekinmedikleri, huzurla nefes aldıkları, her alanda güçlendikleri ve özgürce yaşadıkları yerleri hep birlikte, omuz omuza inşa edeceğiz. Kravat takmanın zulmü hafifletmediği, İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatıldığı bir Türkiye’ye sahip olacağız. ve Cumhuriyetimizin yeni yüzyılı; Başarılı, keyifli ve neşeli kadınların omuzlarında yükselteceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

(Fotoğraf: Arşiv)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu