Haber

Eşini ve üvey kızını öldüren sanığın cezası onandı

Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi, birlikte olduğu kocası Hörmet Doğan (20) ile üvey kızı Yasemin Nur Soyak’ı (1,5) boğazından bıçaklayarak öldüren Kaya Doğan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis cezasını onadı. KAYSERİ’de tartışma .

Olay, 11 Aralık 2021 tarihinde saat 15.00 sıralarında Osmangazi Mahallesi Yunus Emre Sokak’ta 3 katlı bir binanın en üst katında meydana geldi. Hörmet Doğan, küçük kızı Yasemin Parıltı Soyak’ı eski eşine götürmek için hazırlıklara başladı. Bu sırada Doğan’ın ikinci kez evlendiği Kaya Doğan kıskançlık krizine girdi. Kaya Doğan, mutfaktan aldığı bıçakla eşini ve üvey kızını boğazlarından bıçakladı. Bıçakla kendini yaralayan Kaya Doğan, evden çıkarak polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Konuta gelen ekipler, anne ve kızının hayatını kaybettiğini belirledi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya Doğan, tedavisinin ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Kaya Doğan hakkında ‘çocuğu kasten öldürme’ ve ‘eşi kasten öldürme’ suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında sanık Kaya Doğan, daha önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek, “Her aşamada verdiğim raporlar savunmalarımı doğrulamıştır. Bu olay, eşimin beni aldatması nedeniyle olmuştur. Ben bir insandım. Bu olay başıma gelene kadar tek başına yaşayan benim başıma geldi. O mesajları görmeseydim bu olay başımıza gelmezdi. Eşimle görüşenlerin de cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim.” Heyet, sanık Doğan’a “karısını kasten öldürme” suçundan önce eşi Hörmet Doğan’a yönelik eyleminden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından ‘tahrik’ indirimi uygulayarak bu eylemden cezasını 22 yıla indirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları karara itiraz ederek dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Temyiz dilekçesinde sanıklara haksız tahrik indiriminin uygulanmaması gerektiğine dikkat çekildi. Belgelerin geldiği Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yaptığı incelemenin ardından davayı karara bağladı. Yerel mahkemenin kararında, yol ve temele ilişkin kanuna keyfi olarak aykırılık bulunmadığı, delil ve işlemlerde tesadüfi bir eksiklik bulunmadığı belirtilerek yapılan başvuruların esastan reddedilmesine karar verildi ve değerlendirmeye alındı. ispat açısından uygundu. Oy birliği ile alınan kararın Yargıtay’a itiraz imkanı açık olarak verildiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu