Ekonomi

Kazanç açıklaması: American Financial Group, güçlü 4. çeyrek ve tüm yıl sonuçlarını bildirdi

American Financial Group (NYSE:AFG), dördüncü çeyrek ve 2023 yılının tamamı için %20’ye yaklaşan özsermaye getirisini gösteren güçlü mali sonuçlar bildirdi. Şirketin net yazılı ikramiyeleri yıl içinde %8 arttı ve temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara 900 milyon dolar getiri sağladı.

Hisse başına 0,71 ABD Doları tutarındaki normal üç aylık nakit temettüye ek olarak, 28 Şubat 2024’te hisse başına 2,50 ABD Doları tutarında özel bir temettü ödenecek. Şirketin yatırım portföyü, dördüncü çeyrekte net yatırım gelirinde %19 artışla yeterli performans gösterdi. ve Özel Mülk ve Kaza iş kümesi yıl için %90,3’lük güçlü bir birleşik oran bildirdi.

Temel Çıkarımlar

  • American Financial Group, 2023’te yaklaşık %20’lik bir temel faaliyet özsermaye getirisi elde etti.
  • Net yazılan primler yıl içerisinde %8 oranında artış göstermiştir.
  • Şirket, temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedarlara 900 milyon dolar iade etti.
  • Hisse başına 0,71 dolarlık düzenli üç aylık temettü ve hisse başına 2,50 dolarlık özel temettü açıklandı.
  • Şirketin 15,3 milyar dolarlık portföyünden elde edilen net yatırım geliri dördüncü çeyrekte %19 arttı.
  • Özel Mülk ve Kaza iş kümesi 2023’te %90,3’lük bir birleşik orana ulaştı.

Şirket Genel Bakışı

  • Şirket, 2024’ten itibaren artık temel hisse başına kazanç beklenti aralığını sunmayacak.
  • 2024 iş planına ilişkin temel varsayımlar arasında net yazılı primlerde %8’lik bir büyüme ve 2023’e benzer bir kombine oran yer alıyor.
  • Yeniden yatırım oranının yaklaşık %5,5 olacağı öngörülüyor.
  • Şirket, alternatif yatırım portföyünde %6 getiri öngörüyor.
  • 2024 yılında hisse başına temel faaliyet kazancının yaklaşık 11 dolar olması ve çekirdek faaliyet özsermaye getirisinin ise yaklaşık %20 olması bekleniyor.

Ayı’nın Öne Çıkan Noktaları

  • İşçi tazminatları ve bitkisel dolu endüstrilerindeki zorluklar kabul edildi.
  • 2024 yılı için reasürans maliyetleri 2023 yılına göre biraz daha düşük.

Yükselişin Önemli Noktaları

  • Şirket organik büyümeye ve iş kurmaya odaklanıyor.
  • Hisseleri geri satın alır ve fazla sermaye üretir.
  • Şirket, çok aileli mülklere yönelik uzun vadeli yatırımlar konusunda iyimserliğini koruyor.
  • Güçlü bir rezerv durumu bildirildi ve gelecekte olumlu gelişmeler bekleniyor.

eksiklikler

  • Gayrimenkul ve taşımacılık segmentindeki zamanlama sorunları dördüncü çeyrek prim büyümesini etkiledi.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Rezerv gelişimi iyimser ve ihtiyatlı bir şekilde belirlendi.
  • Artan risk nedeniyle şirket, 2024 yılı için daha yüksek bağlantı noktalarına sahip mülk sigortası sözleşmesini yeniledi.
  • Reasürans satın alma stratejileri risk ve getiriyi dengelemek amacıyla her iş birimine özel olarak belirlenmektedir.
  • Afet koruma anlaşmasının teminatı 70 milyon dolar, garantisi ise 450 milyon dolara kadar çıkıyor.

American Financial Group’un faiz daveti, bazı zorluklara rağmen finansal stratejisine ve performansına güvenen bir şirketin yansımasıydı. Şirketin temettüler ve hisse geri alımları yoluyla hissedar getirisi sağlama taahhüdü, mali gücünün altını çiziyor. İleriye dönük olarak şirket, 2024 için net beklentiler ortaya koydu ve her zaman büyüme ve kârlılığa odaklandı.

InvestingPro İçgörüleri

American Financial Group (AFG), son kazanç raporunda da yansıtıldığı gibi, güçlü bir pozisyona işaret eden çeşitli temel ölçümlerle sağlam bir finansal performans sergiledi. InvestingPro verilerine göre şirketin piyasa değeri yaklaşık 10,24 milyar dolar olup, 2023 yılı 4. çeyreği itibarıyla 12,02 olan son on iki aylık Fiyat/Kazanç (F/K) oranı, hisse senedinin son on iki aylık dönem dikkate alındığında makul değerde olduğunu göstermektedir. yatırımcıların kazançları. bulabileceğinizi gösterir. Şirketin gelirleri de 2023 yılının 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %8,99 artış göstererek sağlıklı bir büyüme kaydetti.

InvestingPro Tips, AFG’nin son on iki ayda kârlı olduğunu ortaya koyuyor ve analistler şirketin bu yıl da kârlı olmaya devam edeceğini varsayıyor. Bu durum şirketin kendi tahminlerinde ve faiz davetlerinde ifade edilen iyimserlikle paralellik gösteriyor. Buna ek olarak, AFG’nin 39 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürme yeteneği, mali istikrarının ve hissedar getirilerine olan bağlılığının bir kanıtıdır. 6,82’lik değerli temettü getirisi özellikle gelir odaklı yatırımcılar için dikkat çekiyor.

AFG’nin 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %19,59’luk brüt kar marjıyla zayıf brüt kar marjlarından muzdarip olmasına rağmen şirketin son beş yılda güçlü getiriler elde etmeyi başardığını da belirtmek gerekir. Bu, AFG’nin marj baskılarına rağmen verimli çalışmanın yollarını bulduğunu gösteriyor.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için InvestingPro, https://www.investing.com/pro/AFG adresini ziyaret ederek erişebilecekleri AFG hakkında ek ipuçları sunmaktadır. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliği edinin veya SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim elde edebilir ve American Financial Group’un mali durumu ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında daha değerli bilgiler edinebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu