Haber

Kısaca Sakarya’dan

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Erenler ilçesinde altyapı çalışmalarının ikinci etabına başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yeni ve güçlü bir altyapı ağı kazandırılması amacıyla 60 milyon liraya mal olan projenin ikinci etabında 5 bin 260 metre içme suyu, 2 bin 266 metre yağmur suyu, 176 bin 260 metre yağmur suyu kurulumu yer alıyor. yağmur suyu ızgaraları ve 3 adet yangın musluğu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, törende yaptığı konuşmada, belediyecilik mottosuyla kuzeyden güneye şehrin her köşesinde yaşayan vatandaşlara daha yaşanabilir, daha güvenli bir çevre sunma hedeflerini ileriye taşımaya devam edeceklerini söyledi. kalp.

Projenin ikinci etabına Erenler’de başlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Büyük, şöyle konuştu:

“Şehrimizin güçlü altyapı ağının sürekliliği ve Dilmen İlçemiz sakinlerine yönelik hayata geçirdiğimiz bu altyapı projesi, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmanın yanı sıra yaşam kalitesini yükseltme vaadimizin bir yansımasıdır. Altyapı çalışmalarımız sayesinde bölgede yoğun yağış nedeniyle oluşabilecek her türlü su birikintisi ve su baskını giderilecek.” “Harekete geçirilecek içme suyu hattıyla vatandaşlara kesintisiz sağlıklı içme suyu ulaştıracağız.”

Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütüldüğünü belirterek, “2 sokak 26 sokak olmak üzere 1. etap çalışmalarımızı tamamladık. 10 bin ton asfaltlamanın ardından kaldırım çalışmalarımız son noktaya geldi. Bugün burada başlattığımız 2. etap çalışmalarımızda 1 cadde ve 26 caddeyi tamamladık. “10 caddemizle Dilmen’i sıfırdan yenileyeceğiz.” dedi.

Programa AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Büyükşehir bürokratları ve STK temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden gazilere bisiklet desteği

Başkan Büyük, Türkiye Harp Engelliler Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak’a dernek üyeleri adına bisiklet hediye etti.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Ulu, kentte bisiklet sporunun geliştirilmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Sakarya’nın bisiklet sporunun merkezi haline geldiğini belirten Yüce, “Bisiklet kullanımının artması düşüncesiyle Gaziler, Dul ve Şehit Yetimleri Derneğimiz başkan ve üyelerine 25 adet bisiklet sözü verdik. Sosyal hayatlarında da. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza bisikletimizi hediye ediyoruz. Ayrıca Gaziler Günü’nde.” “Bisikletlerini diğer arkadaşlarımıza da hediye edeceğiz. İnşallah bu bisikletler şehit ve gazi ailelerimize, şehrimize hayırlı olsun.” Bu kelimeyi kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu