Haber

Ordu’da kız yurdunda asansör arızalanınca öğrenciler ‘düştüklerini’ düşünerek paniğe kapıldı.

Ordu’da kız yurdunda asansör arızalanınca öğrenciler ‘düştüklerini’ düşünerek paniğe kapıldı.

ORDU – Ordu’da üniversite öğrencilerinin kaldığı kız yurdunda 10 kişinin kullandığı asansör bozuldu. Olayda yaralanan olmazken, öğrenciler asansörün düştüğünü zannederek paniğe kapıldı.

Altınordu ilçesi Akçatepe Mahallesi’ndeki 3 bloklu kız yurdunun bir bloğunda 10 kişinin kullandığı asansör, 1. kattan zemin kata inerken arızalanarak durdu. Durumun bildirilmesinin ardından asansörde mahsur kalan öğrenciler, firma görevlisinin müdahalesiyle yara almadan dışarı çıkarıldı. Olayda yaralanan olmazken, diğer öğrenciler asansörün düştüğünü düşünerek yurdun bahçesine çıktı. Olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu arada güvenlik görevlileri de öğrencilerin taleplerini dinleyerek onları sakinleştirmeye çalıştı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ordu Mehmet Fuat Köprülü Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör arızası yaşanmış olup, arızanın ardından asansörde kalan öğrenciler, hiçbir müdahaleye gerek kalmadan asansörden güvenli bir şekilde inmişlerdir. Yetkili servis asansörün kapısını açtıktan sonra sorun yaşandı.”

Asansör firması çalışanı sorgulanmak üzere polis merkezine götürülürken, jandarma ekipleri çok sayıda öğrencinin ifadesini aldı.

Öte yandan asansörlerin sürekli kontrol edildiği, arızalanan asansörün ise yakın zamanda bakıma alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu