Haber

Mahsun Kırmızıgül’ün yeni sinemasına dava açıldı

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Dimension Sinema yetkilisi Mahsun Kırmızıgül ve avukatları ile Hilmi Topal’ın oğlu, davacı Volkan Topal ve avukatları katıldı.

Duruşmaya Hilmi Topal’ın ikinci eşi ve oğulları ile müzisyen Mustafa Topaloğlu’nun oğlu Çağlayan Topaloğlu da katıldı.

Hakimin, mahkeme başhakiminin izinde olduğunu ve karar verilemeyeceğini açıklamasının ardından tarafların ifadeleri alındı.

Sanık Kırmızıgül, Hilmi Topal’ın vefatından sonra ailesine borçlarını ödediğini belirterek, “Bu film sadece Hilmi Topal’ın değil, 1990’lı yıllarda Hilmi Topal ile tanışıp yola çıkan üç gencin hikayesidir. film bir umut hikayesidir.” dedim.

Dimension Film’in avukatlarından Hatice Ufuk Sıtkı da filmde Hilmi Topal’ın kişilik haklarının zedelenmediğini savunarak, “Kendisine de zarar verildiği düşünülse bile kişi öldüğünde bu kişilik hakları ortadan kalkıyor. Biz istiyoruz. dava talebinin reddedilmesi.” terimini kullandı.

Davacı Volkan Topal ise sinemayla ilgili haberleri izlerken oyuncu Şebnem Bozoklu’nun ifadelerine denk geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

Bozoklu, filmde babamın sevgilisini oynadığını söylüyor. Bir sahnede babama silah çekiyor, ‘Karını ya beni seçeceksin’. “Babam korkudan oradaki masaya geldi. Onu rezil ettiler. Film şubatta vizyona girecek, tedbir talep ediyoruz.”

Duruşma 16 Şubat’a ertelenirken, Hilmi Topal’ın oğulları arasında tansiyon yükseldi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Kırmızıgül, “Bu sadece Hilmi Topal’ın hikayesi değil. Filmi izleyeceksiniz az kaldı. Bu Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in hikayesi. Sattık sattık” dedi. Bu ülkede 40 milyona yakın albüm, binlerce konser verdik.Yüzlerce şarkımız beğenildi. Bu, o yolculuğun ilk hikayesi. Bir başarı, bir umut hikayesi.” dedi.

DAVA KONUSU

Hilmi Topal’ın oğlu Volkan Topal’ın avukatı Adil Serdar Saçan’ın İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, babası ve Mahsun Kırmızıgül’ün daha önce başka bir firmaya ortak oldukları ve anlaşamadıktan sonra ortaklıklarını sonlandırdıkları anlatıldı. anlaşmaya varmamak

Kırmızıgül’ün Hilmi Topal hakkında açıklamalarda bulunduğu ve ölümle tehdit ettiği iddialarının yer aldığı dilekçede, davalı şirketin Şubat 2023’te Hilmi Topal’ın hayatını konu alan bir film çekeceğini açıkladığı belirtilmiş ve filmin fragmanı yayınlanmıştı. .

Dilekçede, Hilmi Topal’ın evliyken sevgilileri olduğu yönünde dedikoduların çıktığı belirtilirken, Volkan Topal’ın ünlü yapımcının hayatını konu alan filmin Kırmızıgül tarafından yapılmasına rıza göstermediği bildirildi. , kiminle tartıştığı.

Volkan Topal’ın babasının özel hayatının açığa çıkmasını hiçbir zaman istemediğini dile getiren dilekçede, “Merhumun sevgilileri olduğu iddiası gerçekçi değil, hatta senaryoda böyle bir olgunun olduğu iddiası bile özel hayata açık bir müdahale teşkil ediyor. Filmin vizyona girmesi halinde Hilmi Topal’ın özel hayatına alenen müdahale edeceği ve gecikme nedeniyle ciddi rahatsızlık ve telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracağı ifadeleri kullanıldı.

Dilekçede, sanık tarafından çekilen ve 3 Şubat 2023’te vizyona gireceği duyurulan sinemanın gösterime girmemesi için teminatsız tedbir alınması istendi.

yakakent-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu