Ekonomi

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde yağışlar bereket getirdi

Malatya’nın ‘Çukurovası’ olarak bilinen Yazıhan ilçesinde bu yıl etkili olan sağanak yağış bolluk ve bereket getirdi. Verimde ciddi bir artış yaşanan ilçede, biçerdöverler tarım arazilerinde yoğun bir şekilde çalışıyor.

Depremin ağır tahribata yol açtığı Malatya’da bu yıl ilkbaharda yağan yüksek yağış çiftçilerin yüzünü güldürüyor. Malatya’nın Yazıhan ilçesinde yağan yoğun yağışla birlikte bu yıl tahıl bolluğu yaşanıyor. Düz ve geniş tarım alanlarına sahip olan ilçede, biçerdöverler aralıksız çalışarak tahıl hasadını yapıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Bölge Koordinatörü ve Malatya Ziraat Odaları Birliği Başkanı Yunus Kılınç, büyük bir yıkımla karşı karşıya olan Malatya’da tahıl hasadına başladıklarını belirterek, ” Bu yıl yağmurun çok yağması üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Şu anda dekara 400 arpa ve buğday hasadı yapıyoruz. 600 ile 600 kilogram arasında verim alıyoruz” dedi.

Ars afetinde Malatya’nın harap olduğunu hatırlatan Kılınç, buna rağmen çiftçilerin üretimlerini aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Yaraların üretimle sarılacağını belirten Kılınç, TMO’nun açıkladığı hububat fiyatlarının buğdayda 8,25 TL, arpada 7 TL artı 50 kuruş takviye olduğunu söyledi. Üretici olarak 10 TL’nin üzerinde fiyat istediklerini ancak bu dönemde verimin yüksek olması nedeniyle çiftçinin israftan kurtulduğunu sözlerine ekledi.

Malatya’da hububat hasadı başlar başlamaz TMO’nun da alımlar yaptığını belirten Önder Kılınç, 83 bin dönümlük alanda yonca, silajlık mısır, çerezlik ayçiçeği, pancar ve hububat olmak üzere her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi. Recai Kutan Barajı’nın bulunduğu ilçede, Yazıhan’da bulunmaktadır. ürettiklerini söyledi. – MALATYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu