Haber

Manavgat’ta Orman Yangını Şüphelileri Yakalandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda 3 farklı noktada çıkan orman yangını, büyümeden söndürüldü. Olayın ardından çalışma başlatan Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve Taşagil Jandarma Karakolu ekipleri, tespit ettikleri şüphelileri güvenlik kamerasından kısa sürede yakaladı. Yangını alkollü olarak çıkardıklarını iddia eden şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dün gece 112 Acil Çağrı Merkezi, TAĞIL İlçesi Dikmen Zirvesi Kaymaz mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktığını bildirerek, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı, TAĞIL Jandarma Karakolu, TAĞIL Orman İşletmesine bağlı grupları alarma geçirdi. Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Manavgat Birimi.

Ekipler, 3 farklı noktada çıkan yangınlara kısa sürede müdahale ederek büyümeden söndürürken, 300 metrekarelik orman alanının da zarar gördüğü bildirildi. Jandarma ekipleri sabotaj ihtimalini göz önünde bulundurarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Dedektifleri JASAT ve TAĞIL Jandarma Karakolu ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerası kaydını izlemesi sonucunda, yangının çıktığı ilk noktada alevler yükselmeye başlayınca bir aracın hızla uzaklaştığını belirledi. Araçtan çıkan gruplar, hummalı bir çalışmanın ardından orman yangınını çıkardığı belirlenen Ahmet Ç.’yi buldu. ve Mustafa Ç. adreslerine yapılan operasyonda yakalandı.

Suçlarını itiraf ettiler

Yakalanan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Manavgat Adliyesi’ne götürülürken, olay anında alkollü olduklarını söyledikleri, araç kullanırken ihtiyaçlarını gidermek için alkollü olarak aracı durdurup yaktıkları belirtildi. ve herhangi bir nedenleri olmadığını söyledi. 2 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu