Ekonomi

Rusya ek petrol kesintilerine gerek görmüyor

Başkent Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya’nın bu yıl geçen yıla göre 20 milyon ton düşüşle 515 milyon ton petrol üretmesini beklediklerini belirtti.

Novak, küresel petrol piyasasının istikrara kavuştuğuna işaret ederek, “Rusya’nın üretimi kısma kararı ve diğer ülkelerde gördüğümüz kesintileri dikkate alırsak sanırım piyasa artık dengelendi. Ayrıca tüketim de artık artmaya başlayacak. .”

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle OPEC+’ta ilave petrol kesintilerine ihtiyaç görüp görmediği sorusuna Novak, “Tabii ki hayır. Daha geçen ay bir karar aldık ve bu karara katılan ülkelerin uygulaması 2019’da yürürlüğe girecek.” Mayıs.”

Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki OPEC+ grubu, 48. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi Toplantısında, Ekim ayından bu yana devam eden günlük 2 milyon varillik üretim kesintisine ek olarak, bazı ülkelerin gönüllü olarak yaklaşık 1,6’lık bir kesinti yapmaya karar verdiğini doğruladı. Mayıs ayının prestijiyle günlük milyon varil. yapmıştı.

haberkigi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu