Haber

Şenyayla’da ağaç kesimi Meclis gündeminde

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhad Eren, TBMM’ye soru önergesi sunarak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan Muş’a bağlı Şenyayla bölgesindeki ağaç kesimi ve ağaç satışına yanıt vermesini istedi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, önergede 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Diyarbakır’dan Muş’a bağlanan Şenyayla bölgesinde yaşanan çatışmalar, karakol üretimi, karakol üretimi, ormanlar hakkında bilgiler yer aldı. yakıldı, ağaçlar kesilip satıldı, bölgedeki köylüler ve faytonlar göçe zorlandı. verildi. Yine önergede, “Anayasa’nın 169. maddesinde yer alan ormanların denetiminin devlete ait olduğu ve ormanlara zarar verecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmeyeceği hükmüne rağmen, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan bu ekolojik tahribat hem doğaya hem de doğaya zarar vermektedir. Bölgenin sosyolojik yapısı. Bu fiiller Orman Kanununa göre de suç teşkil etmektedir.

‘YAKALAMAYA, KESMEYE, YOK ETMEYE KİM İZİN VERİYOR?’

Önergede şu sorulara yanıt arandı:

“*Denetlemek ve korumakla yükümlü olduğunuz ormanları yakma, kesme ve yok etme amaçlı saldırılara kim izin veriyor?

*Bu eylemleri bizzat gerçekleştirenler kimlerdir?

* Bu baskınlar aynı zamanda kabahat teşkil ettiği için ormanları tahrip eden kolluk kuvvetleri hakkında bugüne kadar idari veya adli soruşturma yapıldı mı? Uygulanan herhangi bir rastgele yaptırım var mı?

* Ormanlara yapılan bu saldırıların ilişkisi nedir?

*Kamyonlarla kesilip taşınan ağaçlar kime, hangi yöntemle ve kimler tarafından satılıyor? Gelirleri nereye aktarılıyor?

*Bölgeyi ağaçlandırmak için rastgele bir çalışma yapılıyor mu? (HABER MERKEZİ)

haber-koycegiz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu