Haber

Ürdün, askeri üslerinin ABD uçakları tarafından İsrail’e mühimmat sağlamak için kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanlıyor

Ürdün yönetimi, hava kuvvetlerine ait askeri üslerin ABD uçakları tarafından İsrail’e mühimmat sağlamak için kullanıldığı iddiasını yalanladı.

Ürdün ordusundan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında Ürdün Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri üslerin ABD uçakları tarafından kullanıldığı yönündeki iddialara yanıt verildi.

Açıklamada, İsrail’e Gazze’ye yönelik saldırılarda kullanılmak üzere mühimmat ve teçhizat sağlayan ABD uçaklarının Ürdün’ün askeri üslerini kullandığı yönündeki “söylentilerin” gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bu tür iddiaların Ürdün’ün Filistin meselesine yönelik tutumuna ve silahlı kuvvetlerinin imajına zarar vermeyi amaçladığı kaydedildi.

Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için uçak uçurmasının yanı sıra, Gazze’deki sahra hastanesi de tüm zorluklara rağmen faaliyetlerine devam ederken, Ürdün’ün güvenlik ve istikrarını sağlama, ateşkes sağlama ve insani yardım ulaştırma çabalarına da devam ediyor. Bu tür kötü niyetli söylentilerin yayılmaması talep edildi.

Ürdün ordusuna bağlı olarak 2009 yılında kurulan Ürdün sahra hastanesi, günde 1000 ila 1200 kişiye ücretsiz hizmet veriyor.

Ürdün Başbakanı tarafından 15 Ekim’de X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, İsrail baskınları nedeniyle hizmet dışı kalan Gazze Şeridi’ndeki Ürdün sahra hastanesinin çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu