Ekonomi

Yatırımcılar enflasyon güncellemesini beklerken ABD hisse senedi vadeli işlemleri yükselişte

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemleri, S&P 500 Önceki gün ilk kez 5.000 seviyesini aşarak rekor kırmasının ardından Cuma günü mütevazı bir artış kaydetti. Enflasyon verisinin revize edilmesi olasılığı yatırımcıların dikkatini çekti çünkü bu veriler Federal Rezerv’in faiz oranı kararlarına dair fikir verebilir.

Hem S&P 500 hem de Dow Jones Endüstriyel Ortalama Perşembe günü tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşırken, Nasdaq Composite seansı zirvesine yakın bir yerde tamamladı. Bu artış, özellikle yapay zeka bölümünün genişlemesinden yararlanan şirketlerden gelen güçlü ilgi raporlarıyla desteklendi.

Şimdi tüm gözler, 2023 yılı için revize edilen Tüketici Fiyatları Endeksi rakamlarını açıklayacak olan ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’nda. Yıllık fiyat dalgalanmalarını daha iyi yansıtacak yeni mevsimsel ayarlama faktörlerini de içeren bu revizyonların, sabah 08.30 civarında açıklanması bekleniyor. ET. Ayrıca önümüzdeki hafta Ocak ayına ait yeni enflasyon verilerinin açıklanması planlanıyor.

Deutsche Bank stratejisti Jim Reid’e göre Federal Reserve bu revizyonları yakından izliyor. Reid, olası faiz indirimlerinin zamanlamasının belirlenmesinde güncellenmiş rakamların önemini vurguladı. Piyasa katılımcıları, geçen yılın ikinci yarısında enflasyonun arttığını dikkate alarak bir miktar tedirginlik dile getiriyor.

Son dönemde açıklanan güçlü ekonomik göstergeler ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin sert açıklamaları, yatırımcıların Mart ayı faiz indirimi beklentilerini yeniden değerlendirmelerine yol açtı.

Piyasa açılmadan önce Dow e-minileri 9 puan, S&P 500 e-minileri 5,75 puan ve Nasdaq 100 E-miniler 52,25 puan arttı. Bu faydalar devam ederse, olumlu faiz raporları, faiz oranları ve bölgesel bankaların ticari gayrimenkul risklerine ilişkin endişeleri hafifletmeye yardımcı olacağından, önemli endeksler için art arda beşinci haftalık kazanıma işaret edecek.

S&P 500 şirketlerinin %80’inden fazlası dördüncü çeyrekte kazanç beklentilerini aşarak tipik %67’lik gerçekleşme oranını aştı.

Piyasa öncesi dönemlerde PepsiCo (NASDAQ: KEP )’nin hisseleri, birkaç fiyat artışının ardından azalan talebin etkisiyle dördüncü çeyrek gelirinin beklentileri karşıladığını bildirmesinin ardından %1,3 değer kaybetti. Pinterest’in hisseleri, şirketin ilk çeyrek gelir tahminlerinin analistlerin tahminlerinin altında kalması, sosyal medya alanındaki sert rekabet ve dijital reklam pazarının istikrara kavuşması nedeniyle %10,4 düştü.

Bu arada Cloudflare’in hisseleri, bulut hizmetlerine olan talebin devam etmesi nedeniyle şirketin ilk çeyrekteki iyimser gelir ve kar görünümü nedeniyle %25,5 arttı. Öte yandan Expedia’nın hisseleri, şirketin 2024 gelir büyümesinin yavaşlayabileceği konusunda uyarması ve CEO Peter Kern’in ayrılacağını duyurmasının ardından %13,9 oranında değer kaybetti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu