Haber

YUNAN ARAMA KURTARMA EKİBİNİN ÇIKTIĞI DUYGUSAL ANLAR…

DEPREM bölgesinde yaralıları kurtarmak için aralıksız çalışan 22 kişilik Yunan arama kurtarma ekibi, ülkelerine dönmek için geldikleri İstanbul Havalimanı’nda alkışlarla uğurlandı. Yunan takımına plaket veren İstanbul Vali Yardımcısı Hasret Bozkurt Gevrek’in kadın üyelere tek tek teşekkür ederken kucaklaşmasında duygusal anlar yaşandı. Ekip başkanı Yannis Papastathis, misafirperverlikleri için Türk halkına teşekkür ederken, depremin büyüklüğünü gördüğümüzde acımız çok büyüktü. “Elimizden gelenin en iyisini yaptık ve elimizden geleni yaptık” dedi.

Büyük afetin vurduğu şehirlerden Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katılan 22 kişilik Yunan timi bugün ülkelerine döndü. İstanbul Havalimanı’nda bilet ve bagaj işlemlerini yürüten Yunan Kurtarma grubu, pasaportlarının ardından sıraya giren İGA güvenlik görevlileri tarafından dakikalarca alkışlandı. Kurtarma ekibinin alkışlarına havalimanı personeli ve diğer yolcular eşlik etti.

YUNAN KURTARMA GRUBU’NA PAKET TANITIMI

Yunan ekibini İstanbul Vali Yardımcısı Hasret Bozkurt Gevrek, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Ayşe Sözen Usluer ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou uğurlayanlar arasında yer aldı.

Vali Yardımcısı Gevrek, Yunan Kurtarma Ekibine çabalarından dolayı teşekkür etti ve ekip şefi Yannis Papastathis’e bir plaket takdim etti. Gevrek’in bu sırada kurtarma ekibinin kadın üyelerine sarılmasıyla duygusal anlar yaşandı. Grup, Türk ve Yunan bayraklarını açarak toplu fotoğraf çektirdi.

TÜRK HALKINDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yannis Papastathis, ilk günden itibaren kendilerine destek olan Türk halkına teşekkür etti. Papastathis, titremenin büyüklüğünü gördüğümüzde acımız çok büyüktü. Elimizden geleni yaptık ve elimizden geleni yaptık. Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gittik. Türk halkından çok ilgi gördük. İnanç içinde hissettik ve ihtiyacımız olan her şey karşılandı. Türkiye’ye geldiğimiz ilk andan itibaren insanlar neden geldiğimizi anladılar ve bizi sürekli alkışladılar. Yunan Kurtarma Timi, THY’nin Atina seferi ile saat 20.30’da ülkelerine gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu