İş

Almanya’da yeni nitelikli göçmenlik yasası onaylandı

Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, eğitimli iş gücünün Almanya’ya göçünü kolaylaştırmak için oluşturulan nitelikli göçmen stratejisini Bakanlar Kurulu’nun onayladığı belirtildi.

Açıklamada, birçok Alman firmasının uzun süredir kalifiye eleman bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtilirken, kalifiye eleman açığının 2022’de 1.98 milyon seviyesinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Nitelikli iş gücü eksikliği birçok sektörü ve şirketi etkiliyor. Nitelikli iş gücü eksikliği Almanya’da refah için bir risk haline geldi.”

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, nitelikli iş gücü sağlamanın Almanya’nın önümüzdeki 10 yıl için en büyük ekonomik misyonlarından biri olduğunu belirterek, yeni Nitelikler ile modern bir göç ülkesinin temellerini attıklarını belirtti. Göçmen kanunu.

Almanya’nın yeni Nitelikli Göç Yasası, aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi çeşitli basitleştirmelere ek olarak, vasıflı göçmenler için bir puan sistemi getiriyor. Puan sayısı hesaplanırken dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile olan temaslar dikkate alınan kriterlerin ortasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu