Teknoloji

Apple’dan İngiliz hükümetine büyük dinlenme: “FaceTime ve iMessage’ı tamamen kapatacağız”

Birleşik Krallık hükümeti, 2016 tarihli Soruşturma Yetkileri Yasasını (IPA) güncellemeye çalışıyor. Mesajlaşma servislerinin güvenlik özelliklerini müşterilere sunmadan önce İçişleri Bakanlığı’ndan onay almasını zorunlu kılan yeni düzenleme, İçişleri Bakanlığı’nın kamuoyuna bilgi vermeden güvenlik özelliklerinin devre dışı bırakılmasını talep etmesine imkan tanıyor. Güncellemenin bir parçası olarak, bunu hemen yapmanız gerekecek.

Ancak, birçok mesajlaşma servisi şu anda uçtan uca şifreleme sunmaktadır. Bu, mesajların şifresinin yalnızca onları gönderen ve alan cihazlar tarafından çözülebileceği anlamına gelir. Hükümet, şu anda internette gezinme kayıtlarının 12 ay boyunca saklanmasına ve kişisel bilgilerin toplu olarak toplanmasına izin veren maddede önerilen değişikliklerle ilgili sekiz haftalık bir istişare süreci başlattı.

NaberVe sinyal,İrtibat düzenleyicisinin şirketlerden şifreli mesajlaşma uygulamalarında ve diğer hizmetlerde çocuk istismarı araçlarını taramak için gerekli teknolojiyi yüklemesini istemesine izin veren Çevrimiçi Güvenlik Yasasındaki düzenlemeye karşı çıkan platformların ortasında.

Apple ise başlangıçta eleştirmenler tarafından ” gözetmen tüzüğüApple, “adlı yasaya her zaman karşı olmuştur.

Hükümet ise bu değişiklikleri söyledi” bunun yeni güçlerin yaratılmasıyla ilgili olmadığını“, yasayı mevcut teknolojiyle daha uyumlu hale getirmekle ilgili olduğunu savunuyor.

Surrey Üniversitesi’nden bilgi güvenliği uzmanı prof. Alan Woodward teknoloji şirketlerinin teklifleri kabul etme olasılığının düşük olduğunu söylüyor. ” Hükümet, bazı büyük teknoloji şirketlerinin yeni gereksinimlere büyük bir mücadele vermeden uyacağına inanıyorsa, bir dereceye kadar kibirli ve cehaletlidir.” diyor.

İçişleri Bakanlığı BBC’ye Soruşturma Yetkileri Yasası’nın ” halkı suçlulardan, çocuk tacizcilerinden ve teröristlerden korumakiçin tasarlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu