Ekonomi

BoE, hap faiz oranındaki indirimin dikkate alındığının sinyallerini verdi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Baş Ekonomisti Huw Pill Pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankası politika yapıcılarının faiz indiriminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tartışmak yerine faiz indiriminin zamanlamasını belirlemeye odaklandıklarını söyledi. Bu perspektif, bankanın Para Politikası Komitesi’nin geçen hafta yaptığı ve Pill’in de aralarında bulunduğu altı üyenin çoğunluğunun faiz oranının %5,25’te tutulması yönünde oy kullandığı oyu takip ediyor. Öte yandan iki üye artırım, bir üye ise azaltım yönünde oy kullandı.

Kararın ardından yaptığı açıklamada Başkan Andrew Bailey, enflasyonun olumlu bir seyir izlediğini ve BoE’nin faiz oranlarının daha da yükselebileceği yönündeki önceki uyarısını kaldırdığını belirtti. Mevcut duruş borçlanma maliyetlerinin gözden geçirilmesi yönünde.

BoE’nin ev sahipliği yaptığı çevrimiçi bir forum sırasında Pill, diğer yetkililerle birlikte, faiz oranlarını düşürme yönünde oy kullanmayı düşünmeden önce fiyatlar ve hizmet fiyatları gibi enflasyonun altında yatan faktörlerin azaldığına dair daha fazla kanıt aradıklarını söyledi.

Pill, faiz indirimleri yoluyla para politikasında gevşemeyi haklı çıkaracak yeterli kanıtın ne zaman toplanacağı sorusunu vurgulayarak komite üyeleri arasındaki diyalogdaki değişikliği dile getirdi. Pill ayrıca Başkan’ın odak noktasını yineledi ve vurgunun artık ‘eğer’ yerine ‘ne zaman’ üzerinde olduğunu belirtti.

Pill, Cuma günkü açıklamasında faiz indiriminin henüz yakın olmadığına inandığını belirtti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

manyashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu