Ekonomi

Küresel piyasalarda ‘teşvik’ beklentisi

Asya borsaları, Çin’den daha fazla teşvik beklentisiyle üçüncü haftalık kazançlarına yöneldi.

Japonya Merkez Bankası gevşek politika ayarlamalarını sürdürürken yen zayıfladı.

Hisse senetlerindeki genel olarak olumlu havanın altını çizen S&P 500, Kasım 2021’den bu yana en uzun galibiyet serisini yaşayarak Perşembe günü yükseldi.

Fed’in sıkılaştırma döngüsünü yakında sonlandıracağına dair bahisler de risk duyarlılığını artırdı. Asya endeksindeki karlar, Çin’in yeniden açılmasına ilişkin heyecanın bölge genelinde hisse senetlerini yükselttiği Ocak ayından bu yana en iyi haftalık serisini kaydetmeye hazırlanıyor.

ABD vadelileri hafifçe düşerken, Avrupa vadelileri yükseldi. Dolar, Perşembe günkü düşüşün ardından hafifçe yükselirken, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranlarını bir çeyrek puan daha artırması ve Lider Christine Lagarde’ın Temmuz ayında yeni bir artışı “çok muhtemel” olarak tanımlamasının ardından avro, rallinin çoğunu elinde tuttu.

Union Investment sabit gelir ve para birimi başkanı Christian Kopf, Bloomberg Television’a verdiği demeçte, “Avro bölgesinin ABD’den daha fazla enflasyon sorunu var, bu nedenle ECB enflasyonu en az %4’e yükseltmeye devam edecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu