Ekonomi

Deprem bölgelerinde maaş ödemelerinde düzenleme yapıldı

Mali Kabahatleri Araştırma Kurulu (MASAK), Olağanüstü Hal ilan edilen illerdeki maaş ödemelerine ilişkin yeni düzenleme yaptı. Buna göre, olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde depremzedeler maaş ödemelerini kimliklerini gösteren rastgele bir belge ile gerçekleştirebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan MASAK Genel Tebliği’nde şu bilgiler paylaşıldı:

MASAK olarak Mali Kuruluşlarımız maaş ödemelerinde sıkıntı yaşamamak ve ortada kalacak süreçlerde sıkıntı yaşamamak adına 08.02.2023 tarihinden itibaren illerimizde 1 ay süre ile olağanüstü hal ilan etmiştir. diğer bankalarla;

Kimliklerini ortaya çıkaran rastgele bir belge ile,

Bu mümkün değilse kişinin beyan ettiği kimlik bilgileri denetlenerek işlem sağlanacaktır.

2. ADRES NÜFUS GENEL MÜDÜRLÜKLERİ

Kimlik tespiti yapılamıyorsa, işlem yapmak isteyen kişinin beyan ettiği kimlik bilgileri İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik paylaşım sistemi veri tabanından doğrulanabilir.

Buradaki kontrolde; İlgili kişinin adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, TC kimlik numarası, kimlik belgesinin türü ve numarası, adres ve imza örneği, işi ve mesleği ile ilgili bilgileri, telefon numarası, faks numarası, varsa e-posta adresi. Yine kişinin oburluk adına işlem yapıp yapmadığının tespitinde de aynı şartlar geçerli olacaktır. Aynı şekilde bu kararlar sallanan illerde yaşayıp başka illere gidenlerin tespitinde de geçerli olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu