Haber

Depremzedelerden Siyaset Yaptığını Söyleyenlere Yanıt: “Ne Siyaset, Çocuklarımız Yıkım Altında”

ZEHRA MİLLER/ SIBEL KAHRAMAN

Kahramanmaraş6 Şubat depremlerinin ardından büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’ın Antakya ilçesinde “siz siyaset yapıyorsunuz” diyenlere tepki gösteren depremzede, “Ne siyaseti? Siyaset mi yapıyoruz? Üç genç daha saldırı altında” dedi. Şu anda enkaz. Belki bizi arıyorlar, biz duymuyoruz. Karşı tarafta iş yapıyorlar. Bu tarafta çalışmıyorlar. Hala bizimle siyaset yapıyorsunuz diyorlar.

Hatay’da yaşanan afetin ardından bugün Antakya’ya gelen Ümit Özdağ ve ekibi, Atatürk Bulvarı üzerinde AFAD yardım noktasının bulunduğu alana geldi. Özdağ’a giden depremzedeler AFAD gruplarının çalışmalarının yetersiz olduğunu söylerken, bir başka vatandaş da depremzedelere “Siyaset yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. ANKA tartışması Haberler Depremzede, ajansına depremin Pazartesi günü sabah 4’te olduğunu ancak ertesi gün sabah 7’de ekiplerin geldiğini söyledi. Gelen ekiplerin yeğeninin bulunduğu enkaza gittiklerini ancak güç kullanmaları halinde binanın çökeceğini ve enkaza müdahale etmediklerini belirtti.

“28 Yaşındaki Yeğenim İhmalden Öldü”

Binanın hala orada durduğunu belirten depremzede, “Kuvvet uygularsak bina çöker dediler. Orada da kuvvet uyguladılar. AFAD oraya taşınınca oraya da kuvvet uygulandı. Her şey orada yapıldı. ama bina zorla yıkılacaksa gönüllü AFAD’lar oraya taşındığında neden bina yıkılsın?” Neden yeğenimi kurtarmadılar? 28 yaşındaki yeğenim ihmalden öldü” dedi.

“Belki enkaz altından bizi çağırıyorlardır”

‘Siyaset yapıyorsunuz’ diyenlere tepki gösteren depremzede, şunları söyledi:

“Ne siyaseti? Siyaset mi yapıyoruz? Şu anda üç genç daha enkaz altında. Belki bizi arıyorlar, duymuyoruz. Karşı tarafta çalışıyorlar, bu tarafta çalışmıyorlar. hala bizimle siyaset yapıyorsunuz.’Hatay’da bir şey yok, ölü yok’ diyorlar.Gelsinler görsünler.Gerçekten öyle değil mi?”

Depremzede kuzeninin yaşadığı tartışmayı anlatarak, “Kuzenimle az önce tartıştık. Adam ‘Ne derdin var siyaset mi yapıyorsun’ diyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu