Haber

Depremzedelere kira yardımı ne kadar? Kaç yıl, nasıl başvurulur?

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle ilgili açıklama yapıldı. Depremzedelere yapılacak kira yardımının ne kadar olacağı ve kaç yıl süreceği merak ediliyor. Depremzedelerin kira yardımı için nasıl başvurabilecekleri gündemde. Depremzedelere kira yardımı ne kadar? Kaç yılda yapılır, nasıl başvurulur? Detaylar burada…

DEPREM MAĞDURLARINA KİRA YARDIMI NE KADAR?

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkılan binaların bir yıl içinde yeniden yapılarak sahiplerine teslim edileceğini belirterek, “Vatandaşlarımıza tanesi 10 bin lira vereceğiz. Vatandaşlarım bir yıl kalabilecekler” dedi. dedi.

Erdoğan, sözlerine devam ederek, “THY hem gidenleri hem de gelenleri ücretsiz getirmek zorunda ve kendilerine gerekli talimat verildi.” sözlerine yer verdi.

“Pazartesi günü meydana gelen sarsıntılardan dolayı maalesef büyük kayıplar verdik. 10 ilde çok önemli yıkımlar oldu. Önceki gün Kahramanmaraş, Hatay ve Adana illerini ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptık. Dün Osmaniye’deydim. Kilis Şimdi Adıyaman’dayız ve buradan Malatya’ya hareket edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

DEPREM MAĞDURLARINA KAÇ YIL KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Yaşadığımız acıyı anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını çok iyi biliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991’e, yaralı sayısı 75 bin 573’e yükselirken, 76 binin üzerinde vatandaşımız tahliye edildi. Devletimiz deprem anından beri bölgede. Depremin yıkıcı etkisi 10 ile 500 km’lik bir alana yayıldığı için işimiz çok zordu. Bölgede ilk müdahaleyi ve düzenlemeyi yapacak olanların ya kendilerinin ya da ailelerinin yıkım altında olduğu da eklendi.

Gruplar bugüne kadar 94 ülkeden teklifler çerçevesinde gelmeye devam ediyor. Yıkım o kadar geniş bir alanda o kadar çok binayı etkilemiş ki, 140.000’den fazla kişiyle dünyanın en büyük arama kurtarma ekibini bir araya getirmesek de müdahaleleri gereken hızda gerçekleştiremediğimiz bir gerçek. Devletimiz, tüm STK’larımız, her bir vatandaşımız, dost ve kardeşlerimiz depremzedelerin yanında olmak için her türlü çabayı sarf etmiştir.

Bazı cahiller marketleri soyuyor, iş yerlerine saldırıyor. OHAL kapsamında bu ihlalleri yapanlara yakalanır yakalanmaz gerekli yaptırımlar uygulanacak.

haber-kocarli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu