Ekonomi

Yerel yönetimlere 27,4 milyar lira destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerel yönetimlere yapılan takviyelere ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre İLBANK, içme suyu, kanalizasyon, katı atık ve arıtma faaliyetlerini kapsayan altyapı yatırımları için sunduğu kredilerin yanı sıra banka, bakanlık hibeleri ve uluslararası kaynaklardan sağlanan fonlarla birlikte yerel yönetimlere toplam 16 milyar 279 milyar lira finansman aktardı. kaynaklar.

Yol, kaldırım ve kavşak çalışmaları için yerel yönetimlere yaklaşık 4 milyar 892 milyar lira mali destek sağlayan İLBANK, sadece altyapı için 21 milyar lirayı aştı.

İLBANK, park, meydan, sosyal tesis, bina, kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme işleri dahil üstyapı işleri için yerel yönetimlere toplam 3 milyar 58 milyon lira destek sağladı.

Yerel yönetimlerin imar, harita, altyapı etüt projeleri, içme suyu sondajı ve proje çalışmalarına 208 milyon lira katkı sağlayan İLBANK, akıllı şehir uygulamalarını hızlandıracak finansmanı da 1 milyar 128 milyon liralık diğer kalemlerle birlikte yerel yönetimlere sunuyor nakdi kredi bazında 27,4 milyar lira tutarındadır. Yerel yönetimlere finansman desteği sağladı.

İçme suyu, kanalizasyon, atık, arıtma, yol, çevre düzenleme, hizmet binaları, ekipman, malzeme ve kamulaştırma gibi 10’dan fazla iş türü için yerel yönetimlere kredi imkanı sunan İLBANK, içme suyu, kanalizasyon, inşaat ve inşaat gibi birçok alanda hizmet vermektedir. Afetten zarar gören 15 ildeki diğer hizmetler. Çevre araştırmalarından birçok alanda çalışmalarına devam ediyor.

AFETLERDE HASAR GÖREN ALTYAPI SİSTEMLERİ YENİLENİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir yandan güvenli ve çevreci binalar inşa ederken bir yandan da İLBANK’ın desteğiyle şehirlerin altyapısını yenileyip güçlendirdiklerini belirtti.

Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türk Yüzyılına yakışan şehircilik vizyonuyla gece gündüz demeden çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. “Geleneksel içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarıyla sınırlı kalmıyoruz, yeni nesil iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerini de hayata geçiriyoruz. Özellikle afetlerde zarar gören altyapı sistemlerinin bir an önce yenilenmesi için büyük çaba harcıyoruz. “dedi.

yerkoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu