Haber

Phaselis Antik Kenti ile ilgili söylentilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Antalya’nın Kemer ilçesinin bitiminde yer alan Phaselis Antik Kenti, hakkında çeşitli söylentilerle gündeme geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğü antik kentte iş makinelerinin yıkıldığı ve kentin yıkıldığı iddia edildi.

Ancak projenin Phaselis Antik Kenti’nin merkezinde değil, savunma alanının Alacasu ve Bostanlık koylarını kapsayan kısmında yer aldığı kısa sürede anlaşıldı.

Yeni inşaat söz meselesi değil

Akropol, tiyatro, agora, hamam ve su kemerleri gibi yapıların yer aldığı antik kentin merkezinde, önceki yıllarda yapılan modüler tuvalet, duş ve kafeteryanın şimdiden ziyaretçilere hizmet verdiği belirtildi.

Mevcut durumda Phaselis merkezde yeni bir inşaat veya tesis imalatının olmadığına dikkat çekildi.

‘Ağaçlar zarar gördü’ iddiası

Söz konusu proje ile günde yaklaşık 12 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği Phaselis’in taşıdığı yükün azaltılması hedefleniyor. Bu doğrultuda Alacasu ve Bostanlık koylarının çekim merkezi olması hedefleniyor.

Sur’dan Nuray Pehlivan’ın haberine göre proje kapsamında ağaç kesme tartışmaları da gündeme geldi.

“Burada ağaç kesilmedi”

İlgili bir yetkili ise söylentileri yalanladı. Burada hiç ağaç kesilmedi” dedi.dedi ve ekledi:

Hafriyatla birlikte bırakın ağacı, hiçbir kökün kesilmesine bile izin vermedik. Borular köklerin altından geçti. Böylece ağaçların köklerine bile dokunmamış olduk.

Burayı bırakın 1. derece sit alanları ile ören yerlerini kıyasladığınızda bile geri dönüşü çok kolay sadece insan ihtiyaçlarını karşılayacak yerler yapılmış.

“Bundan başka yapı yok”

“Alacasu Koyu’na duş, tuvalet, kafeterya, temiz su deposu ve fosseptik yapıldı.”dedi yetkili “Bunun dışında başka yapı yok. Ancak Bostanlı Koyu’nda bunlardan çok daha azı yapılmış.”terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu