Haber

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? ABD Merkez Bankası faiz oranlarını artıracak mı?

Piyasalar ABD Merkez Bankası’nın faiz kararı konusunda tedirgin olmaya devam ediyor. Amerikan Bankacılık Birliği ABA’nın Ekonomik Danışma Komitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, büyük bankaların baş ekonomistleri önümüzdeki çeyreklerde resesyon beklemeseler de büyüme oranlarında ciddi bir yavaşlama bekliyorlar.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED toplantısı 19-20 Eylül’de yapılacak ve faiz kararı 20 Eylül akşamı saat 21.00’de açıklanacak.

FAİZ ARTIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Amerikan Bankacılar Birliği ABA’nın Ekonomik Danışma Komitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, büyük bankaların baş ekonomistleri önümüzdeki çeyreklerde resesyon beklemeseler de büyüme oranlarında ciddi bir yavaşlama bekliyorlar.

Fed’in sıkılaştırmasının etkisi görülürken ekonomistler ABD’de yıllık büyümenin önümüzdeki üç çeyrekte yüzde 1’in altında kalmasını bekliyor.

14 üyeli komiteye başkanlık eden State Street Global Advisors Baş Ekonomisti Simona Mocuta, “Enflasyonda izlenen yol göz önüne alındığında, komite üyelerinin çoğunluğu Fed’in sıkılaştırma döngüsünü doğal seyrinde tamamladığını düşünüyor.” dedi.

FED LİDERİ AÇIKLAMA YAPTI!

Fed Lideri Jerome Powell, faiz politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda konuşan Powell, şu mesajları verdi: “Gerekirse faizleri daha da artırmaya hazırız. Fed, faizlerle ilgili sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, gerektiğinde dikkatli ilerleyecek” Faiz oranlarını yeniden mi artıracağız, yoksa sabit mi tutacağız, enflasyon sona erdi.” “Aşırı yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor. Enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye düşeceğinden emin olana kadar faiz oranlarını kısıtlayıcı bir seviyede tutmayı düşünüyoruz. Fed yüzde 2 enflasyon hedefini değiştirmeyecek. Büyüme hedefin üzerinde Bu eğilim Fed’in daha fazla faiz artırmasını gerektirebilir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu