Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü. Yılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, KKTC’nin dünyada çok söz sahibi bir ülke olacağına, KKTC’nin tarımsal potansiyelinin daha üst seviyelere çıkarılmasına, suyun daha verimli kullanılmasına ve katma değerli üretime dönüştürülmesine yürekten inandıklarını ifade etti. her bakımdan çok değerli olduğunu ve doğru bildikleri yolda sabırla devam edeceklerini ifade etti. belirtti.

Bunu hukuki yolları kullanarak ve günümüz dünyasının gerçeklerini değerlendirerek başaracaklarını vurgulayan Yılmaz, KKTC Su ve Toprak Kaynakları Master Planı’nın açılış toplantısının yarın yapılacağını söyledi. Tarım ve gıdanın stratejik sektörler olduğunun altını çizen Yılmaz, “Özellikle Kovid-19, savaşlar, Ukrayna-Rusya savaşı, iklim değişikliği tüm bunlar bu bahisleri daha stratejik hale getirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarımsal potansiyelini yükseltmek Suyun daha verimli kullanılması, katma değerli üretime dönüştürülmesi her açıdan çok değerli. Bu nedenle yarınki açılış toplantısını çok önemli buluyorum. İnşallah bu çalışmayı hep birlikte tamamlayacağız. Elbette bu kablo projesi ve elektrik projesi de resmin önemli bir parçası olacak” dedi.

Yeni Ercan Havalimanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 20 Temmuz’da hizmete açıldığını hatırlatan Yılmaz, “İşbirliğimizin yeni sonuçlar üreteceğine yürekten inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde de yeni başarılarla yolumuza devam edeceğiz. İnsanların morali yüksek, birlik ve beraberliği yüksek, gerçek bir vizyon.” “Etrafınızda birleştiğimiz sürece başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığına yürekten inanıyoruz. Başkanlığınız ve liderliğinizde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağların çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Uluslararası arenadaki bu iş birliğinin yeni sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz” dedi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını Kıbrıs Türklerine de iletti. – LEFKOŞA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu