Haber

Genç İletişimciler “Küçük Bedenler, Büyük Hayaller” projesini tamamladı

Ege Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgiler’in danışmanlığında 2. sınıf öğrencileri Ebrar Hoş ve Ceren Aslan’ın katıldığı “Küçük Bedenler, Büyük Hayaller” sosyal sorumluluk projesi başarıyla tamamlandı. Bornova Özel Çam Anaokulu’nda hayata geçirilen projede küçük çocuklar kendi çizimleriyle masal kitabı oluşturdu.

Projenin detayları hakkında bilgi veren Doç. Bilgiler, “Bu projemizde çocuklara sağlıklı bağ kurmayı anlatmaya çalıştık. Hayal güçlerini geliştirerek özgüvenlerini artırmayı amaçladık. Üç hafta süren projede öğrencilerimiz çocuklara önce sağlıklı bağ kurmayı, empati kurmayı ve akran zorbalığını anlattılar. Ardından çocuklara duygu aktarımı ile ilgili oyunlar oynandı. Son olarak çocukların hayal gücü kullanılarak ve istekleri doğrultusunda bir masal kitabı oluşturulmuştur. Bu kitapta çocuk fotoğraflarının yer alması onlara kendilerinden bir şeyler yaratma ve özgüvenlerini artırma fırsatı verdi.”

Proje sonunda öğretmenlerden alınan geri bildirimlerin olumlu olduğunu belirten Doç. Dr. Bilgi, çocukların iletişim becerilerinin geliştiğini ve birbirleriyle daha uygun bağ kurmaya başladıklarını söyledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

yenimahallehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu