Haber

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’nun adaylığıyla ilgili son dakika açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ‘değişim’ fırtınasının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde katıldığı canlı yayında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yenilgiyle sonuçlanan seçimlerin ardından zafere ulaşan Ekrem İmamoğlu, parti genel başkanlığına aday olduğunu üstü kapalı bir şekilde ‘değişim’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimleri hedef alarak koltuğunu kaybetmemek adına yaptığı açıklamalar da CHP içindeki tartışmaları derinleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları:

‘DEĞİŞİM’ AÇIKLAMASI

Değişime en açık parti CHP’dir. Tarih boyunca böyleydi, artık değil. Tüm değişimin önünü açacağız, konuta dönüşümün önünü açacağız. Cumhuriyet Halk Partisi şüphesiz değişecektir. Tek kişiyle değil. Hukuki bir zemindedir. Bir kongre olur, adaylar ortaya çıkar. Kim eleştirirse, kimsenin sözünü kesmem çünkü eleştirinin bu parti için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Ama bu parti disiplini çerçevesinde oluyor. Biz sosyal demokrat partiyiz, marjinallerin partisiyiz, halk arasında ayrım yapmayan bir partiyiz. Biz vatansever bir partiyiz.

“GENEL BAŞKAN ŞİRKET YÖNETMEK GİBİ DEĞİL”

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun İBB’deki görevine devam etmesi gerektiğini ima ederek, ” (Babasının şirketini kastederek) Şirketler ayrı, taraflar ayrı. Partiyi bir şirket olarak düşünemezsiniz.”mesajınızı verdi.

İMAMOĞLU’NUN PARTİ BAŞKANLIK TALEBİNE CEVAP

CHP’de herkes şartları yerine getirdiğinde herkes aday olabilir. Ekrem Bey aday olacaksa olabilir. Şirketler başka, partiler başka. Bu fark bilinmelidir. Partinin bir amacı, kuralları, delegasyonları, parti meclisi vardır. Partiler, her zaman kendini yenileyen organizma hakkındadır.

‘HİÇ BİR ZAMAN…’

Son seçimlerde 22 ilçe aldık. O ilçeler ve İBB Meclisi alınır. Ancak halkın oyuyla alınan bir belediyeyi AK Parti’ye asla ama asla teslim etmem! Yani Ekrem İmamoğlu görevine devam edecek… Tartışma bitti. İleriye bakacağız.

Yerel seçimlere odaklanmalıyız. Eksik olduğumuz noktalarda onlara odaklanmalıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu