Haber

Hatay’da Konteyner Yangınında Çocuklarını Kaybeden Baba: ‘Isıtma Sistemi Kapatılmadı’

Haber: UZMAN BAĞIŞ – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

Hatay’ın Samandağ ilçesinde konteynerde çıkan yangında Doğa ve İsacan isimli çocuklarını kaybeden baba Abdullah Hüzmeli, “Kalorifer devrildiğinde kapanma sistemi var. Ama kapatılmadı. Eşim yalnızdı, diğer oğlum da korktuğu için kapının önüne gelip geri koştu… Böyle bir şey oldu.” “Bilseydim ailemi orada tutmazdım. Sistemi kurduğumuzda burada değildim” dedi.

Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi. Sarsıntılar 11 ilde yıkıma yol açtı. Kahramanmaraş,Gaziantep,Şanlıurfa,Diyarbakır,Adana,Adıyaman,Osmaniye,Hatay,Kilis,Malatya ve Elazığ illerinde yaklaşık 13 milyon vatandaşı etkileyen depremlerde resmi açıklamalara göre; 11 ilde yaşanan depremlerden 50 bin 783 kişi hayatını kaybederken, 14 milyon kişi etkilendi.

ANKA Haber Ajansı, depremin ilk yılında da deprem bölgesini gözlemledi, depremzedelerle konuştu, sorunlarını bir yıl önce olduğu gibi anlattı.dinledi.

7 Ocak’ta Hatay’ın Samandağ ilçesi Sutaşı Mahallesi’nde konteynerdeki elektrikli ısıtıcının arızalanması sonucu çıkan yangında 4 yaşındaki İsacan Hüzmeli ile 1 yaşındaki Tabiat Hüzmeli hayatını kaybetti. Elektrik kablosundan çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangın sırasında Zeynep Hüzmeli, sadece Tabiat Hüzmeli’nin ikizi olan kızı Duru Hüzmeli’yi alarak dışarı çıktı ancak diğer iki çocuğuna ulaşamadı.

Yangının, devrilen elektrikli ısıtıcının, genellikle iki dış katmanın ortasına yerleştirilen yalıtım katmanından oluşan konteynerlerin içerisine yerleştirilen sandviç panelin yanması sonucu çıktığı iddia edildi. Mahallede görüştüğümüz depremzedeler panellerin düzgün takılmadığını iddia ediyor.

“YURTDIŞINA GİTTİM”

Yangında hayatını kaybeden 4 yaşındaki İsa Can ile 1,5 yaşındaki Tabiat Hüzmeli’nin babası Abdullah Hüzmeli, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Çocukların annesi Zeynep Hüzmeli ise konuşacak durumda olmadığını söyledi. Yangının çıktığı sırada yurt dışında çalıştığını belirten Abdullah Hüzmeli, “Yurt dışına yeni çıkmıştım, berberim. Ne oldu bilmiyorum, geri döndüm ve şu an buradayım.”

“ŞU ANDA HİÇ ŞANSIM YOK, HİÇ BİR GELİRİM YOK”

Yangının ardından çalışmadığını söyleyen Hüzmeli, “Şu anda hiçbir imkanım yok, herhangi bir gelirim yok. Vefat eden çocuklar arasında 1,5 yaşındaki kızım ve 4 yaşındaki oğlum var. “

“HERKES YARDIMCI OLACAĞIMIZI SÖYLÜYOR. BUGÜNE KADAR HİÇBİR ŞEY GELMEDİ”

Yangın sonrasında kamu kurumlarının herhangi bir desteği olup olmadığı yönündeki soruya Hüzmeli, “Herkes yardım edeceğiz diyor, şu ana kadar bir şey gelmedi.” Yangının ardından kalacak yer bulamadıkları için annelerinin depremde hasar gördüğü eve yerleştiklerini belirten Hüzmeli, “Annemin tek kişilik odasında kalıyoruz, yangından sonra buraya geldik.”

“KIM YALNIZDI, DİĞER OĞLUM ise kapının önüne geldi, korkup geri kaçtı.”

Konteynerdeki ısıtıcının kapanma sisteminin çalışmadığını vurgulayan Hüzmeli, “Isıtıcı devrildiğinde onu kapatan sistem var. Ama kapatılmadı. Eşim yalnızdı, diğer oğlum da geldi.” kapıya doğru yürüdüm ve korktum ve geri koştum.”

“Böyle bir şeyin olacağını bilseydim ailem orada olmazdı”

Konteynerlere takılan sandviç panellerin kurulum sırasında orada olmadığını belirten Hüzmeli, “Bilmiyorum, bu mevcut konteynerlere takılan sandviç panellerin nasıl olduğunu bilmiyorum. Orada bilseydim” dedi. öyle bir şey olsaydı ailemi orada tutmazdım. Sistemi kurarken burada değildim. Bir hafta yurt dışına gittim ve döndüm” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu