Yaşam

İki dünyanın sonu, iki Almanya’nın birleşmesi, Jenny Erpenbeck

Çağdaş Alman edebiyatının güçlü yazarlarından Jenny Erpenbeck’in son romanı Kairos, siyasal ve toplumsal gerçekliğin bireyin özel alanına nasıl dayatıldığına dair sarsıcı bir roman.

Ölümlülerin kalbine sevgiyi kim damlatır? Eros mu yoksa uğurlu anların tanrısı Kairos mu? Yıl: 1986, Kasım başı. Yer: Doğu Berlin. Katharina ve Hans otobüste tanışırlar ve birbirlerine aşık olurlar.

Şimdi Katharina’nın Hans’la geçirdiği günlerden sadece iki kutu kaldı. Katharina kutuları karıştırırken birlikte geçirdikleri zamanı hatırlıyor. Hans, ilişkilerinin sınırlarını ve kurallarını belirleyecek kadar deneyimliyken, Katharina ona körü körüne bağlanacak kadar deneyimsizdir.

Zamanla, aşkları zehirli bir ilişki topunun içinde sıkışıp kalır. Bu arada, komünizmin gri şehri Doğu Berlin, iki kutuplu dünyanın sonunu getirecek ve iki Almanya’yı birleştirecek isyana gerçekten koşuyor.

Sayfa: 384

Şok edici bir roman

Jenny Erpenbeck, Kairos’ta arzu, saplantı ve şiddet arasındaki görünmez sınırları görünür işaretlere dönüştürüyor. Kayros. siyasal ve toplumsal gerçekliğin bireyin özel alanına nasıl dayatıldığına dair sarsıcı bir roman.

Yazar hakkında…

Ünlü romancı 1967 yılında Doğu Berlin’de doğdu. 1988-1990 yılları arasında Berlin Humboldt Üniversitesi’nde tiyatro eğitimi aldı. 1990-1994 yılları arasında Hanns Eisler Müzik Okulu’nda Ruth Berghaus, Heiner Müller ve Peter Konwitschny’nin öğrencisi olarak müzikli tiyatro yönetmenliği eğitimi aldı.

PEN üyesi

Bir süre Graz Operası’nda yönetmen asistanlığı yaptı. 1990’lı yıllarda hikaye ve oyun bölümlerinde çalıştı. 2008’de yayınlanan ilk romanı Gölün Sırrı ile dikkatleri üzerine çekti. Bu romanı 2012’de Gidiyor, Gitti, Gitmiş ve 2015’te Bütün Günler Akşam romanları izledi.

Erpenbeck’in eserleri bugüne kadar otuzdan fazla dile çevrildi. Mainz Academy of Sciences and Letters ve PEN Germany üyesi Jenny Erpenbeck, Berlin’de yaşıyor.

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

habergediz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu