Ekonomi

İngiltere’de kiralar yükseldi

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl Aralık ayında konut kiralarının yıllık bazda yüzde 4,2 arttığı bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl aralık ayının prestijiyle başkent Londra’da konut kiralarında yıllık bazda yüzde 4’lük artış yaşandığı belirtildi.

Birleşik Krallık’ın bir parçası olan Galler’de konut fiyatları Aralık ayında yıllık bazda yüzde 3,5, İskoçya’da yüzde 4,4 ve Kuzey İrlanda’da yüzde 9,6 arttı.

ONS’den yapılan açıklamada, geçen yıl Aralık ayında yurt genelinde konut fiyatlarının yıllık bazda yüzde 10,3 arttığı kaydedilirken, 2018 yılında yurt genelinde konut fiyatlarının yıllık bazda yüzde 12,4 arttığı vurgulandı. önceki ay (Kasım).

BoE, ikinci yarının ikinci yarısında enflasyonun yavaşlayacağını tahmin ediyor

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçtiğimiz ay yüksek enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 3,50’ye yükselttiğini açıklamıştı.

Piyasalar, bankanın 2 Şubat’taki politika toplantısında enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranını 50 baz puan daha artırmasını bekliyor.

BoE, bu yılın ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 10’un üzerinde kalacağını, ikinci yarıda ise sert artışın yavaşlayacağını tahmin ediyor.

Verilerle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, “Halkın gelirini artırmanın tek ve en iyi yolu bu yıl enflasyonu yarı yarıya düşürmektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu