Haber

Japonya’dan Türkiye ve Suriye’ye 27 milyon dolarlık acil insani yardım

Japon hükümeti, şiddetli depremlerle sarsılan Türkiye ve Suriye’ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım yapılacağını açıkladı.

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Suriye’de yıkıma yol açan sarsıntının yaralarını sarmaya çalışırken, Japon hükümeti bölgeye yardımları sürdürüyor. Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Türkiye ve Suriye’ye yaklaşık 27 milyon dolarlık acil insani yardım sağlanacağını duyurdu. Matsuno, yardımın 16 milyon dolarının uluslararası kuruluşlar aracılığıyla sağlanacağını ve Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin barınma, gıda ve diğer günlük ihtiyaçlarının karşılanması için seferber edileceğini kaydetti. Tokyo’nun bir Japon sivil toplum kuruluşu aracılığıyla iki ülkeye 4 milyon dolarlık destek sağlayacağı bilgisini de paylaşan Matsuno, depremin zarar verdiği bölgelerin yeniden inşası için Türkiye ve Suriye’ye insani yardım sağlamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Japonya’nın da uluslararası bir yardım fonu aracılığıyla Suriye’ye 7 milyon dolarlık yardım göndereceği öğrenildi.

Dünyadan yağmur yağdı

Türkiye, bu ay başında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. . Felaketin ardından uluslararası toplumdan şok bölgesine destek yağdı. – TOKYO

haberaltintas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu