Haber

Muharrem İnce: Can Atalay’ın yeri cezaevi değil Meclis olmalı

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Can Atalay’ın milletvekilliğinden düşürülmesine ilişkin; “Can Atalay’ın yeri cezaevi değil, Meclis olmalıdır. Anayasa Mahkemesi bu ülkenin en yüksek yargı organıdır. Anayasa Mahkemesi kararları ‘hak ihlali var’ diyorsa gereği yapılmalıdır. Hata Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi dairesini tahsis etmiştir, bunu yapmışsa Meclis’in üstündedir. “Yargıtay olamaz. Yargıdaki bu çatışmayı tehlikeli buluyorum ve kararı onaylamıyorum, yeri Meclis olmalıdır” diye konuştu. İnce ayrıca, “Bu Erdoğan’ın ve bu hükümetin değişmesi lazım. Ama önce muhalefetin değişmesi gerekiyor. Muhalefet değişmedikçe Türkiye’nin kaderi değişmez.” İnce, 24 ilçenin belediye başkan adaylarını da tanıttı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bugün Ankara’da bir otelde basın toplantısı düzenledi. İnce şunları söyledi:

İlgili Makaleler

UMUDUNUZU TÜKETTİNİZ. GENÇLER TÜRKİYE’DEN KAÇMAK İSTİYOR, BİLİYORUZ”

“AKP, Türkiye’yi 22 yılda o kadar otoriterleştirdi ki, tüm siyasi partiler bundan nasibini aldı. 50 yıl önce bile ön seçim yapan partiler artık yakın dostlarını aday göstermeye başladı. Türkiye’de durum bu. Türkiye’yi yönetiyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Erdoğan gençlerle bir toplantıda toplantı yapıyor ve oradaki gençler Sayın Erdoğan’a ‘Babalar sözünü tutar’ diyor, o da ‘Evet yaptım’ diyor. Biz de ‘Vallahi biz şahidiz, siz yaptınız, doları 1,5 liraya aldınız’ diyoruz. 30 lira yaptınız, faizi 45’e çıkardınız, 8’e düşürdünüz, 45’e çıkardınız, ekmeği 8 lira yaptınız, kutuplaştırmayı başardınız, basını susturdunuz, tanık oluyoruz. ekmek 8 lira, benzin 40 lira. Kiraları uçurdunuz, liyakatı yok ettiniz, liyakat yerine vefayı getirdiniz, mültecileri getirdiniz, Türkiye sokaklarını 8 milyon mülteciyle doldurdunuz, biz de şahitiz, umudu yok ettiniz. Gençler Türkiye’den kaçmak istiyor, biliyoruz, eğitimi mahvettiniz, yargıya güven azdı ama yargıya olan güveni yok ettiniz.

SON GÜNLERDE AKP İSTANBUL VE ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI EMEKLİLERE PARA VERECEKLERİNİ SÖYLEDİ, SİZ KİMSİNİZ?

Geçtiğimiz günlerde AKP’li İstanbul ve Ankara belediye başkan adayları emeklilere para vereceklerini söylüyor. Sen kimsin? Önce gidin Cumhurbaşkanınıza söyleyin, ülkeyi bu duruma siz getirdiniz. Vallahi sen yaptın, yemin ederim sen yaptın, biz de şahitiz. İsveç’i NATO’ya üye yaptınız, Türkiye’ye F16’yı, Yunanistan’a F35’i verdiniz. Et ithalatını yaptınız, hayvan ithalatını yaptınız. Türkiye’yi gıda enflasyonunda dünya dördüncüsü yaptınız, gram altın denilen şeyi keşfettiniz. Kumarın her türlüsünü sen icat ettin. Bütün hafta sonu atları koşturdun. Eylül 2021’den bu yana akıl dışı ekonomi politikalarıyla batırıldınız. Eylül 2021 fiyatları ve Ocak 2024 fiyatları olan bazı ürünleri değerlendirelim, Erdoğan batırdı.

BU NASIL BİR SİYASİ İLİŞKİ? “Omurga YOK, ONUR YOK, İLKELER YOK”

A4 kağıdı 21,90 liraydı; 93,95’e, 1 litre yağ ise 18,90’dan 46,9’a yükseldi. Eskiden 1 kilo unun fiyatı 4 buçuk lira iken şimdi 21 liraya çıktı. 1 kilo şeker 5,39 liradan 29,75 liraya yükseldi. 1 kilogram tereyağı 58,9 lira iken 275 liraya çıktı. 1 litre süt 8,75 lira iken şimdi 36,95 liraya çıktı. 1 kilogram peynir 30 lira iken 125,9 liraya çıktı. Bunların hepsini Erdoğan yaptı. Biz de şahitiz. Bu iktidarın yanında bir muhalefet var, bu muhalefetin acısı şudur; Bizden başkası aday olmayacak. Başka bir siyasi parti aday göstermek isterse bölücü ve saray adamı olur. Herkes yarıştan çekilecek, herkes onları destekleyecek. Başka şansı yok. Aday gösterirseniz sizi etiketliyor ama 39 milletvekilini dağıtıyor. Bakanlık dağıtıyor, müsteşarlık dağıtıyor. İki parti bir araya gelerek ana muhalefet partisinin verdiği milletvekilleriyle grup oluşturuyor. Bir milletvekili vefat ediyor, ‘Tamam, dolduralım’ diyor. ‘İşte bir milletvekili daha’ diyor. Kayıt belgeli mi, kayıtsız mı bilmiyorum. Daha sonra bu 39 kişiden CHP listelerinden İstanbul’dan seçilen biri Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oluyor ve ‘İstanbul’un 5 yılı boşa gitti’ diyor. Bu nasıl bir siyasi ilişkidir? Omurga yok, onur yok, prensip yok.

BU GÜÇ DEĞİŞMELİDİR. AMA ÖNCE MUHALEFET DEĞİŞMELİ”

Evet inanıyorum. Bu Erdoğan ve bu hükümet değişmeli. Ama önce muhalefetin değişmesi gerekiyor. Muhalefet değişmedikçe Türkiye’nin kaderi değişmeyecek. Bunu tekrar tekrar söylüyorum. Tüm adaylıkları eşlere, arkadaşlara ve diğer partilere dağıttılar. Bahaneler ve hatalar içeren büyük açıklamalar yaparlar. Karşıyaka’yı istedik ama vermediler. Kime verdiler? CHP’nin oğluna mı verdiler? 2018 yılında 5. sıradan milletvekili adayı olan birine verdiler. Çok yazık, bunu arkadaşlarına ve ailelerine dağıtıyorlar. Adam bunu söylemeye utanırdı.”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Bugün İstanbul’dan iki ilçe açıklayacağız. 39 ilçeyi tamamladığımızda İstanbul adayımızı İstanbul’da açıklayacağız. İlçeleri tamamlamadığımız için henüz duyurmak istemiyoruz.”

“YARGIDAKİ BU KAVGAYI DA TEHLİKELİ BULUYORUM”

Milletvekili sandalyesi düşürülen Can Atalay hakkında açıklamalarda bulunan İnce, şunları söyledi:

“Can Atalay’ın yeri cezaevi değil Meclis olmalıdır. Dün bu konudaki görüşümü dile getirdim. Anayasa Mahkemesi bu ülkenin en yüksek yargı organıdır. Anayasa Mahkemesi’nin kararları hak ihlali olduğunu söylüyorsa gerekenler yapılır. Tedbir alınmalı, hata yapılmıştır, Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi dairesini tahsis etmişse, “Meclis üstünde Yargıtay olamaz. Yargıdaki bu çatışmayı tehlikeli buluyorum ve kararı onaylamıyorum, yeri Meclis olmalıdır.”

VATAN PARTİSİ 24 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI AÇIKLADI

İnce’nin konuşmasının ardından açıklanan belediye başkan adaylarının isimleri şöyle:

” -Adana Sarıçam Belediyesi Başkan adayı iş insanı Dilek Tepe

-Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkanı adayı işadamı Özkan Öztuğ

-Ankara Etimesgut Belediyesi Başkan adayı işadamı Ömer Özdoğan

-Ankara Pursaklar Belediye Başkanı adayı mimar Murat Aslandoğdu

-Ankara Sincan Belediyesi Başkan adayı işadamı Ziya Kirzuk

-Ankara Elmadağ Belediye Başkan adayımız İşadamı Esra Gündoğan Murat

-Ardahan Çıldır Belediye Başkanı adayı işadamı Turgay Şirin

-Artvin Arhavi Belediye Başkan adayı işadamı Abdulkerim Akkaya

-İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı adayı, mali müşavir İbrahim Dönmez

-İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı adayı işadamı Tanju Karakuş

-Kahramanmaraş Afşin Belediyesi Lider adayı işadamı Mehmet Ceren

-Kahramanmaraş Andırın Belediyesi Başkan adayı işadamı Durmuş Karakaş

-Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı adayı işadamı Erdal Çift

-Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi Başkan adayı ziraat mühendisi Nursel Pekcan

-Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi Lider adayı kalite kontrol mühendisi Halil İbrahim Kuruçay

-Konya Ereğli Belediyesi Lider adayı veteriner hekim Mahmut Elihayrat

-Konya Karapınar Belediye Başkanı adayı, emekli astsubay İbrahim Şimşeker

-Konya Karatay Belediyesi Başkan adayı işadamı Adem Demir

-Konya Meram Belediye Başkanı adayı, emekli astsubay Hamdi Ak

-Konya Selçuklu Belediyesi Lider adayı inşaat mühendisi Mehmet Koçer

-Malatya Yeşilyurt Belediyesi Lider adayı yönetici Samet Fırat Özkaş

-Mersin Mut Belediye Başkanı adayı avukat Fikret Çayır

-Samsun İlkadım Belediyesi Başkan adayı iş insanı Yeşim Emriye Kadıoğlu

-Yozgat Bahadın Belediye Başkanı adayı öğretmen Sami Eroğlu”

guroymakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu