Teknoloji

PS5 Topluluk Oyun Yardımı Desteği Kazanacak

Sony Interactive Entertainment tarafından yapılan duyuru ile PS5 Topluluk Oyun Yardımı ile oyuncular arasındaki yardımlaşmayı daha da ileriye taşıyacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS5 Kullanıcı Arayüzü Revizyon ile Yenilenecek


Halihazırda PS App üzerinde bulunan bu destek, 2024 yılının ilerleyen zamanlarında yayınlanacak olan güncelleme ile PlayStation 5 kullanıcılarına da sunulacak. Bu desteğin hedefi, destekleyen oyunlarda diğer oyunculara yardımcı olabilmek.

PS5 Topluluk Oyun Yardımı Desteği Duyuruldu

Topluluk Oyun Yardımı, temelde mevcut Oyun Yardımı ile genel anlamda benzerlik gösteriyor. Yani mesela bir oyunda takıldınız veya bütün başarımları toplamak istiyorsunuz, PS düğmesine basıyor ve Kontrol Merkezi kısmından ulaşmak istediğiniz tüyolara ulaşabiliyorsunuz. Topluluk Oyun Yardımı ile geliştirici tarafından oluşturulan tüyolara ek olarak, artık diğer oyuncular tarafından yaratılmış olan klipler de görmeye başlayacağız.

Peki diğer oyunculara yardım etmeyi isterseniz, bunu nasıl yapacaksınız? Bunun için Ayarlar > Yakalamalar ve Yayınlar > Yakalamalar > Otomatik Yakalamalar > Topluluk Oyun Yardımı yolunu takip ettikten sonra Katılımda Bulun seçeneği ile programa katılımda bulunabileceksiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra, oyundaki belirli bir eylemi tamamladığınızda, konsolunuz otomatik olarak kayıt alacak. Bu kayıt, moderatörler tarafından onaylandıktan sonra, bir bildirim ile yayına verilecek ve oluşturulmuş olan kayıt da konsolunuzdan silinecek. Yani oluşturulan videolar, konsolunuzun depolama alanında kaplamayacaklar.

Bu işlem otomatik olarak gerçekleştirileceği için, sizin ekstradan bir işlem yapmanız gerekmeyecek. Sadece ham oyun içi görüntü kayıtları olacağı için, kendi görüntünüzün, sesinizin veya parti sohbet seslerinin bulunduğu kayıtlar kabul edilmeyecek. Ancak çevrimiçi kimlikler ve yazılı mesajlar görüntülenebilecek.

Son olarak, yayınlanan videolarınızı ayarlar menüsünden görüntüleyebilir kaldırabileceksiniz. Ayrıca programdan dilediğiniz zaman ayrılabilmeniz mümkün olabilecek. Bunun sonucunda da önceden yayınlanmış olan videolarınız kalıcı olarak silinecek.

halfetihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu