Haber

Şampiyon hoca Faris Çalbay

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Profesyonel futbol kariyerine 2002 yılında Mardinspor’da başlayan başarılı teknik direktör Faris Çalbay, 14 yıl çeşitli takımlarda futbol oynadı. Futbolu bıraktıktan sonra amatör liglerde teknik direktörlük yapan Çalbay, geçen yıl Yalım Genç Spor ile şampiyonluk yaşamıştı. Bu sene Ömerlispor’un başarılı teknik direktörünü Mardin’de 2. Amatör Lig’den 1. Amatör Lig’e yükseltmeyi başardı.

Son 2 yılda çalıştırdığı 2 farklı takımla şampiyonluklar yaşayan Teknik Müdür Faris Çalbay, futboldaki amacının her zaman başarıya odaklanmak olduğunu söyledi.
Profesyonel futbol kariyerine 2002 yılında Mardinspor ile başladığını belirten Çalbay, “Uzun yıllar Mardinspor’da oynadıktan sonra 14 yıl çeşitli takımlarda futbol oynadım. Hedefim olarak her zaman başarılı olmayı seçtim. Futbolu bıraktıktan sonra amatör liglerde teknik yönetici olarak çeşitli gruplarda görev aldım. Son 2 yılda 2 farklı grupla şampiyonluklar yaşadım. Ömerlispor ile Mardin’de 2. amatör ligden 1. amatör lige yükselerek şampiyon olduk. Şampiyonada emeği geçen tüm sporcularıma, teknik ekipte birlikte çalıştığım antrenörlerime, kulüp başkanımıza, tüm yönetici arkadaşlarımıza ve tüm sporseverlere Ömerli’yi takdim etmek istiyorum.”

GELECEĞİN FUTBOLCULARINI YARATIYORUM

Mardin Büyükşehir Belediyesi futbol antrenörlüğü görevini üstlendiğini kaydeden Çalbay, “Geleceğin futbol yıldızlarını burada yetiştirmek için kolları sıvadık. 8-13 ve 14-17 yaş arası 120 sporcumuz var. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlediği yaz spor okullarının pekiştirilmesini sağlıyor.Saygıdeğer Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanvekilimiz Mahmut Demirtaş’a ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Murat Süzen.

Bu yıl 8-13 ve 14-17 yaş arası 120 çocuğa spor eğitimi veriyoruz. Bu kurslara katılan çocuklar büyük gelişim gösteriyor. Bu da çocuklarımızın okul hayatında ve sosyal hayatlarında daha başarılı olmalarını sağlıyor.”

Ömerlispor Kulüp Lideri Abdülkadir Yıldız ise bu yıl kıyasıya bir maratondan akıcı bir şekilde çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yıldız, “Devre ortasında Faris hocanın gelişiyle iyi bir başlangıç ​​yaptık ve sonu da güzel oldu. Şampiyonada emeği geçen Ömerli’den teknik ekibimize ve sporseverlere hediye ediyoruz.

haberkilimli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu