Haber

Tuncay Özkan’ın Konuştuğu Simitçi Akçakale: “Müşteri Sabitledim, 4 Boyoz Yiyen 2’ye İndirdi. Memnun Kalmasa da Tadına Bakar, Bir İki Yer”

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Tuncay Özkan, izmir 2019’da periyodlarla gişelere gittiği simitçi Rojhat Akçakale ile fiyatları ve vatandaşların alım gücünü konuştu. Akçakale, “Müşterilerimi sabitledim. 4 boyoz yiyen 2’ye indirmiş. Doymasa da tadına bakıp bir iki tane yiyor.” Özkan, Twitter hesabında; “Geçen yıl 5 TL olan simit şimdi 7 TL. Bir dilim simit, peynir ve çay 21,5 TL. 2021 Ekim ayında ilk fotoğrafımızı çektiğimizde bir simit 2,5 TL idi. orta, vatandaşın başı dertte… Gerçekler 19 gün sonra sandıkta. ..” diye açıkladı.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Alsancak’ta simit tezgahı sahibi Rojhat Akçakale ile sohbet ederek sokağın nabzını tuttu. Akçakale ile belirli aralıklarla sohbet eden Özkan, geçen yılki simit fiyatlarını güncel fiyatlarla karşılaştırarak yüksek artışa dikkat çekti.

Özkan, Rojhat Akçakale ile Ekim 2021’de yaptığı fiyat sohbetinin görüntüsünde ve şu anki görüşmesinden görüntülerde, “Geçen yıl 5 TL olan simit şimdi 7 TL. Bir dilim simit, peynir ve çay. 21,5 TL 2021 Ekim’inde ilk videomuzu çektiğimizde bir simit 2.5 TL’ydi Rakamlar ortada vatandaş sıkıntıda… Gerçekler 19 gün sonra sandıkta… notuyla Twitter hesabından paylaştı.

“2023 YILINDAYIZ, ŞİMDİ TAHIL FİYATI 7 LİRA”

Özkan, “İzmir Rojhat’ta Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin başında simit satan bir kardeşimiz. Yanında sokakta. ekonomi Nasıl işliyor, hayatın gerçekleri neler diye konuşuyoruz” diyerek Özkan Rojhat’a dönerek, “2021 yılında size geldim, simit fiyatını sordum. Mısır gevreğinin fiyatını sordum 2 buçuk lira dediniz. Peki, şimdi 2023…” dedi.

Simitçi Rojhat, Özkan’a “2023 yılındayız, şu an mısır gevreğinin fiyatı 7 lira” dedi. Özkan ise “Seçime 20 gün var da simit 7 lira mı?” diye sordu. Sonra “Simitin yanına bir parça peynir aldım” dedi. Rojhat, Özkan’a “7 lira. Toplam 14 lira” diye cevap verdi.

Akçakale, simit tezgahındaki ürünleri gösterdikten sonra, “İzmir’de güvercinimiz var geçen ay 15 liraydı, 20 liraydı. Domatesli kaşarlı böreğimiz var. Bayrama 7 buçuk vardı. , şimdi fiyatı 10 lira.”

“GÜL BÖREĞİMİZ 15 LİRADAN 20 LİRA OLDU”

Tuncay Özkan’ın “Peki boyozumuz ne kadar” sorusuna Rojhat Akçakale, “İçki 5 liradan 7 liraya çıktı. Siperlerimiz var 6 liradan 8 buçuk liraya çıktı. İzmir bombamız patladı. 15 lira oldu gül böreğimiz 15 liradan 20 liraya çıktı.” .

“SEÇİM ÖNCESİ BU YÜKSEK YAPILAR”

Özkan’ın “İşler nasıl” sorusuna Akçakale, “Bayramdan önce zam geleceğini herkese haber vermiştim. İnsanlar ’10 lira alalım. Bu millet onu asla yemesin’ diyor. Kırgınlar, kırgınlar.” Özkan, “Simit ve çayın 23 lira olduğu bir yer” dedi. Rojhat, “Çok sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ve bu zamlar ortalığı iyice kızıştırdı. İnsanlar bu zamlara çok kızıyor. Asgari ücrette bir artış yok ama bizim yemek ve kiralarımız hep ikiye katlanıyor. İnsanlar alışkın. o,” dedi Rojhat.

“BOYOY EATER 2’YE DÜŞTÜ”

Özkan’ın alım gücünü soran Rojhat, “Sabit müşterilerim var. 4 boyoz yiyen 2’ye indiriyor. O da tadına bakıp bir iki tane yiyor” dedi.

Özkan, “İnsanların tepkisi nasıl?” Rojhat, “Zaman için hep kızıyorlar. Az kaldı diyorlar, 20 gün kaldı diyorlar. Bekleriz diyorlar, 14 Mayıs’ta cevap vereceğiz diyorlar.”

Özkan, “Seçimden vazgeçmeyin, seçim sizin gibi gençlerin yeni umudu demektir. Hayat pahalılığı bitecek. Umutla, memnuniyetle yaşayacağınız bir Türkiye yaratacağız. ” ‘

Kaynak: ANKA / Güncel

habercekerek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu