Ekonomi

Uber beklentileri aşan rezervasyon tahminleri sunuyor

Uber (UBER), ilk çeyrekte toplam rezervasyonlara ilişkin güçlü bir tahmin yayınladı.

Şirketin hisseleri borsa açılmadan önce %0,8 oranında değer kaybetti.

Dördüncü çeyrekte ulaşım ağı şirketi, hisse başına 0,66 dolar kazanç bildirdi; bu, hisse başına 0,16 dolarlık ortalama analist tahmininin oldukça üzerindeydi. Şirketin geliri, finansal analistlerin tahmin ettiği 9,76 milyar doları aşarak 9,94 milyar dolara ulaştı.

Uber, dördüncü çeyrekteki toplam rezervasyonlarının geçen yılın aynı dönemine göre %22 artışla 37,58 milyar dolar olduğunu ve 37,12 milyar dolarlık tahminin üzerinde olduğunu açıkladı.

Şirketin ulaşım hizmetleri rezervasyonları 19,1 milyar dolarlık tahminin biraz üzerinde 19,29 milyar dolar olurken, yemek dağıtım hizmetleri rezervasyonları 16,76 milyar dolarlık beklentiyi 17,01 milyar dolarla aştı.

Ayrıca Uber hizmetlerini aktif olarak kullanan aylık kullanıcı sayısı da bir önceki yıla göre %15 artarak 150 milyona ulaşarak beklenen 148,19 milyonu aştı.

Uber, önümüzdeki ilk çeyrek için toplam rezervasyonların 37 milyar ila 38,5 milyar dolar arasında olmasını bekliyor; bu rakam, analistlerin iddia ettiği 37,26 milyar dolardan fazla.

Şirket, faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi düzeltilmiş faydanın 1,25 milyar dolarlık varsayımın üzerinde, 1,26 milyar dolar ile 1,34 milyar dolar arasında olmasını bekliyor.

Uber Yönetici Lideri Dara Khosrowshahi, “2023, Uber için bir dönüm noktası oldu; daha da büyürken bile güçlü ve kârlı büyümeyi sürdürebileceğimizi gösterdi” dedi.

“Daha fazla kullanıcımız var ve eskisinden çok daha aktifler; Platformumuz geçen yıl her gün ortalama 26 milyon yolculuk gerçekleştirdi.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

balcova-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu