Haber

YKS Sınavı Giriş Yerleri Açıklandı! YKS Sınav Yeri Öğrenme ve Sorgulama Ekranı

ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sınavı giriş belgelerinin erişime açıldığını duyurdu. Sınavı büyük bir heyecanla bekleyen öğrenciler, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden YKS sınav yerlerini görüntüleyebiliyor. Peki 2023 YKS sınavına giriş yerleri nereden ve nasıl kontrol edilecek?

YKS sınav yerleri açıklandı

ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘2023-YKS 1. Dönem Temel Yeterlik Sınavı (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde uygulanacaktır, 2023-YKS 2. Oturum Yeterlik Sınavları (AYT) 18 Haziran 2023 tarihinde uygulanacaktır ve 2023-YKS 3. Dönem Yabancı Dil Sınavı (YDT) ) Adayların sınava girecekleri bina/salonlara giriş işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınava girecekleri yeri gösteren Sınav Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ​​adresinden 31 Mayıs 2023 saat 15:00’ten itibaren TR’leri ile alabileceklerdir. Kimlik numaraları ve aday şifreleri.’

YKS sınav yerleri nerede görülür?

YKS’ye giriş belgelerine ulaşmak isteyen öğrenciler, sınav yerini ÖSYM’nin internet sitesinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilirler.

YSK sınav yeri sorgulama

Sınava girecek adaylar, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM sistemine giriş yaptıktan sonra aday işlemleri sekmesinden belgeye ulaşabilirler. Sınav yerlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YSK SINAV YERİ SORGULAMA

Depremzedelere ulaşım desteği

ÖSYM’den yapılan açıklamada, deprem bölgesinde sınava girecek adaylara destek sağlanacağı açıklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölge illerde yaşanan tahribat ve 2023-YKS başvurularındaki artış nedeniyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşılmıştır. Halkımızın ulaşım ve konaklama ihtiyaçları Zelzele bölgesinde ikamet eden ve ikametgahı (KYK yurtları başta olmak üzere) dışında farklı bir sınav merkezine atanan adaylar, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla yapılacak başvurular ile AFAD’a uygun olarak karşılanacak olup, adaylarımız sınava alınmayacaktır. mağdur olmak.’

Destek başvuruları 1-12 Haziran tarihleri ​​arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacak.

2023 YKS ne zaman?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi ile 2023 yılı YKS oturumlarının ne zaman uygulanacağı belli oldu.

Buna göre; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran 2023 tarihinde, Alan Yeterlilik Sınavları (AYT) 18 Haziran sabah oturumunda uygulanacaktır. 2023 ve öğleden sonraki oturumda Yabancı Dil Sınavı (YDT) uygulanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu