Haber

DSP’den genel merkeze tepki Millet İttifakı’na bir destek daha

DSP Genel Merkezi’nin Cumhur İttifakı’na destek kararına bir yansıma daha eklendi. Partinin Eskişehir Tepebaşı İlçe Teşkilatı da teşkilat binasına astığı afişle genel merkeze karşı Millet İttifakı’na destek vereceklerini duyurdu. İlçe Başkanı Erdal Ersoy, “Başkan Sayın Önder Aksakal’ın aldığı kararı doğru bulmuyoruz. Aldığımız karar doğrultusunda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını yönetim olarak destekliyoruz.”

Eskişehir Ekspres gazetesinin haberine göre; DSP’li Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“- Demokratik Sol Parti bu durumlara düşmemeliydi. Demokratik Sol Parti’nin kapısını kilitlemeye çalışanlara ibret olsun. Tepki olarak bu afişi yaptırdık. Demokrat Parti’nin kapısını asla açmayacağız. Sol Parti kapatılsın, biz buranın daimi bekçisiyiz.

– DSP Odunpazarı teşkilatı başka bir yol çizdi, genel başkanı destekliyorlar. Onlara katılmıyoruz. Amacımız bir an önce ülkemize refah getirmektir. Bunu da güç birliği ve iş birliği ile yapacağımıza inanıyoruz.

– Partimizin her zaman bekçisi olacağımız için partiden istifa etmiyorum. Parti bayrağını kimsenin indirmesine izin vermeyeceğiz. Genel merkezin aldığı kararı şiddetle kınıyoruz. HÜDA PAR olarak terör örgütleriyle kol kola giden bir siyaset kurumuna asla ve asla takviye vermeyeceğiz.

– Bugüne kadar rahmetli Bülent Ecevit’e hasta diyenlere de karşıyız. Ecevit hasta değildi, hastalandı. Biz dürüst ve tertemiz bir siyasi teşkilatız. 34 yıllık bir geçmişimiz var. Biz bu ülkeyi 3 dönem yöneten bir siyasi partiyiz. Artık herkes istediği partiye oy vermekte özgür.

– Ben asla ve asla Cumhur İttifakı’na oy verecek bir insan değilim. Genel merkezin afişten haberdar olmasına gerek yoktur. Oyumu kimse ipotek edemez. Ben bu kararı ilçe yönetim kurulu olarak aldım.

– Genel lider görevden alınabilir ve ihraç edilebilir. Sorun yok, gittiği yol yol değil. Tepkisi için buradayız. 71 ilde teşkilatımız var, sayın genel başkan bize il ilçe başkanı deyip ‘Ne dersiniz arkadaşlar böyle bir yoldayız’ diye görüş bildirmedi.” (HABER MERKEZİ)

erfelekhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu