Haber

Acı bekleyiş: 17 gün oldu!

Munzur Çayı’nın yönü, aramayı kolaylaştırmak ve su akışını azaltmak için kepçelerle yönlendirildi.

Diyarbakır’dan gelen ve Tunceli’nin doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Ovacık ilçesindeki ‘Munzur Gözeleri’ni görmek isteyen Mehmetcan Demiral, yeğeni Azad Demiral ve Baran Aslantaş bayram tatilini fırsat değerlendirerek yürüyüşe çıktı. 21 Nisan’da Tunceli-Ovacık karayolu üzerinde otomobil. Aşağı Torunoba mevkiinde 1. kilometrede sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu debisi yüksek olan Munzur Çayı’na uçtu. Otomobilde bulunan 3 kişi, suda kayboldu.

AFAD, UMKE, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Van, Erzurum ve Adana’dan Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), Konya, Elazığ ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Amiri, İl Emniyet Müdürlüğü, Ankara, İstanbul, Mersin, Diyarbakır Büyükşehir ve Tunceli Belediyesi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Derneği, Turkuaz Arama Kurtarma, Doğa Savunma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Arama Kurtarma farklı kurumlardan 1200 kişilik bir grupla arama çalışması başlatıldı.

Arama çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine Valiliğin talebi üzerine Munzur Çayı ve Uzunçayır Baraj Gölü’nün su seviyesinin düşürülmesi amacıyla baraj kapakları açıldı. Aramaların 16. gününde Miskişah mevkiinde Baran Aslantaş’ın cansız bedeni bulundu. Otopsinin ardından ailesine teslim edilen Aslantaş, memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi.

Azad Demiral ve amcası Mehmetcan Demiral’i arama çalışmaları 17’nci gününde devam ederken, Uzunçayır Baraj Gölü kıyı şeritlerinde su seviyesinin 3 metre azaldığı görüldü. Demiral ailesi, kıyıda gençlerden haber beklerken, Valilik koordinasyonunda yürütülen arama çalışmalarında Uzunçayır Baraj Gölü’nde helikopter, insansız hava araçları, su altı arama robotları, drone ve botlar kullanıldı. , jandarma, itfaiye ve itfaiye ekipleri ise görüş mesafesinin olmadığı Uzun Çayır Baraj Gölü ve Munzur Çayı’nda kullanıldı. ve güvenlik teşkilatı bünyesinde görev yapan dalgıçlar suya dalarak ve “Yan Tarama Sonarı”Ve ‘SIRA’ su altında arar. İstekli gruplar su kenarında gözlem yaparken, botlarla ekipler su yüzeyinde aramalarına devam ediyor.

SUYUN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Munzur Çayı’nın sert aktığı Beton Köprü mevkiinde, İl Özel İdaresi’ne ait iş makinaları ile 3 metre derinliğinde hendekler kazılarak, suyun her iki taraftan akması sağlanarak gençlere ulaştırılması planlanıyor. düşük seviyede. 60 kilometrelik alanda 1200 kişilik ekiple çalışmalar devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu