Haber

Kadın Söylemleri Nedeniyle Tepki Gösteren Hüda-Par’a Ünlü Kadınlar Sessiz Kalmadı!

Hizbullah Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu iddia edilen HÜDA PAR, 14 Mayıs’ta yapılan 2023 Genel Seçimlerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) listelerinden girdi. Aday gösterdiği milletvekili adaylarının tamamıyla meclise giren HÜDA PAR’ın bu durumu ülke çapında tepkiye neden oldu. Kadın düşmanlığıyla tanınan HÜDA PAR’ın meclise girmesi için kadınların sesi yükseldi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın öldürülmesiyle gündeme gelen Hizbullah Terör Örgütü bağlantısı tartışılan HÜDA-PAR, seçimlerin en çok konuşulan siyasi partilerinden biri oldu.

13’üncü Cumhurbaşkanı Genel Seçimi ve 28’inci Milletvekili Seçimi öncesi “14 Mayıs’ta aday göstermeyeceğiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğiz” diyen HÜDA PAR, 4 milletvekili adayı çıkardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dört adayı da tanıtan Hür Dava Partisi’nin (HÜDA-PAR) Parti Programı gündeme bomba gibi düştü.

‘Bizim Andımız’ ve benzeri metinlerin yasaklanmasından ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ gibi maddelerin silinmesine, zorunlu askerliğin kaldırılmasından anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine kadar birçok talepte bulunan HÜDA PAR , şimdi mecliste.

HÜDA PAR’ın kadınlara karşı tavrını eminim çoğunuz biliyorsunuzdur. ‘Yalnız yaşayan kadınlara sahip olmak’ gibi ifadeler kullanan bu siyasi oluşumun Meclis’e girmesine karşı çok sayıda kadın sesini yükseltti.

HÜDA PAR, LGBTQ+ bireylerin haklarına yönelik kısıtlayıcı ve nefret dolu söylemleriyle de gündeme geliyor.

Rol aldığı her yapımda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Deniz Çakır, sandığa gitmeyenlere HÜDA PAR’ın telaffuzunu hatırlattı.

‘Bazı tembellere sözüm var…! Oy vermeyen kararsızlara… Çocuk istismarcıları affedildi bu ülkede… Kadın mezarlığına döndü ülke… Artık kararsız olmak, kadını tamamen yok sayan bir zihniyete boyun eğmek demek… Değil oy kullanmak, ‘Bekar kadınları sahipleneceğiz’ zihniyetinin önünü açıyor. .. Eğitim sistemimizi ahireti önceleyeceğiz diyenlere emanet etmektir. Oy verin… Oy verin biz güzel insanlarız unutmayın… Ayrım yapmamak ne güzeldir unutmayın… OY VERİN ki yarın bir kızın gözlerine utanmadan bakabilesiniz…’

??

Son olarak Hayat Bugün Annemizi Saklıyor gibi dizilerin kadrosunda yer alan Hande Doğandemir, HÜDA PAR’ın meclise girmesi için sesini yükseltti.

Ünlü oyuncu, ‘Kız çocuklarını ve kadınları kendi malının kölesi gibi gören HÜDA PAR’ın Meclis’te olduğu gerçeğini hiçbir şey değiştirmiyor… İki hafta daha bu gerçekle mücadele edeceğiz…’ dedi.

Çok Gezenti programıyla tanınan Burak Akkul’un eşi Seda Akkul, Twitter hesabından tepkisini gösterdi.

‘Bekar kadınları evlat edineceğiz’ diyen Hüdapar’ı meclise soktunuz.

??

Fox TV’de yayınlanan Dokuz Oğuz dizisinde ‘Albay Tomris Toprak’ karakterine hayat veren Yasemin Kay Allen, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntüyle yansımasını gösterdi.

‘Papağan gibi incelenmemiş, düşünülmemiş mükerrer münakaşalarla sayfama gelmeyin… Hele kadınlar… Burada insan haklarından, özellikle kadın haklarından ve çocuk haklarından bahsederken, ‘Yani’ bu ne olacak?’ Bana yansıttığınız hain fikirlerinizi asla kabul etmiyorum ve ben analitik düşünürken hepimizi ilgilendiren bir konuda isyan ederken bana gelip bir kadro övgü ve muamele almanız inanılmaz. Kime ve neden saldırdığına dikkat et. Çünkü ben senin muhatabın değilim.’

Kadınları birbirine düşürmeye çalışan bir sistemin parçası olmayı reddediyorum” dedi.

‘Bakın bu linç kültürüyle kaç kez karşılaştım vs. Şahsen almıyorum, sizde bu nefret var, sonunuz var, soramayacağınız hesaplar var, çıkaramayacağınız kırgınlıklar var. Bunu biliyorum. Kadınları birbirine düşürmeye çalışan bir sistemin parçası olmayı reddediyorum. Gerçek yere gidin ve bu hak talebinizi, bu hesapları bana değil, kendinize sorun… Yorumları kapatacağım, böyle bir haksızlık karşısında haksızlığa uğramayı da kabul etmiyorum…’

Hacı Sabancı ile hayatlarını birleştiren ve bir kız bebek bekleyen Nazlı Sabancı, adeta öfke kustu.

Cemiyet hayatının ünlü ismi, “Kadınların kadın olduğu zihniyetini savunan kadın adayı gölgede bırakan Refah Partisi ve HüdaPar’ın Meclis’e girmesinde payı olan hiç kimseye bir kadın olarak hakkımı helal etmiyorum” dedi. Okumamalı, küçük çocuklar evlendirilmeli. Asla yapmam.” mesajını attı.

??

Konuyla ilgili görüşleriniz nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu