Ekonomi

Sinop’ta Yeni Balık Sezonu Başladı

Sinop’ta 1 Eylül’de avlanma yasağının sona ermesinin ardından yeni dönemin ilk balıkları tezgahlarda yerini almaya başladı. Balıkçılar, fiyatların dönem başı için uygun olduğunu söyledi.

Denizlerde avlanma yasağı sona erdi, yeni dönem başladı. Tezgahlarda en çok görülen balıklar hamsi ve mezgit balığı olurken, tezgahlarda yerini istavrit, çipura gibi balıklar aldı. Tezgahlarda satışa sunulan balıklardan mezgit 80 TL, hamsi 80 TL, levrek 150 TL, çipura 150 TL, torik tohumu 300 TL fiyatla satışa sunuldu.

Yeni dönemin bereketli geçeceğini belirten balık satıcısı İbrahim Coşkunarslan, “1 Eylül itibarıyla sezonumuz açıldı. Çok şükür bereketimiz bol olacak. Hamsimiz, palamutumuz, mezgitimiz var. Fiyatlar şu anda oldukça makul. Umarım böyle devam ederse sezonumuz güzel olur, insanlarımız bol balık tüketir.” dedi.

Vatandaşlar ise balık fiyatlarının önümüzdeki dönemde dönem başına göre daha da düşmesini beklediklerini söyledi. Mevsim kuralları nedeniyle deniz sıcaklığının yüksek olduğunu belirten balıkçılar, bu durumun balıkçılığı olumsuz etkilediğini, önümüzdeki günlerde deniz sıcaklığının düşmesiyle birlikte yakalanan balık miktarında artış yaşanacağını ifade etti. -SİNOP

burhaniyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu