Haber

Trakya lezzetleri dünyaya açılıyor

ANKARA (İGFA)– Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı’nın açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında, bakanlık tarafından desteklenen projenin Trakya Kalkınma Projesi kapsamında hayata geçirildiğini kaydetti. Ajans (TRAKYAKA) Toplumsal Kalkınmayı Destekleme Programı.

Mutfağın, gençlerin gastronomi tutkusunu geliştirmek ve geleceğin şeflerini yetiştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Bakan Kacır, mutfağın kültürel mirasın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade ederek, “Türk mutfak kültürünün ürünü olan Eşsiz bir coğrafyaya sahip, tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin etkisi altında çeşitlenen bir mutfaktır.”

Farklı kültürlerin harmanlandığı Türk mutfağının tarihi, özgünlüğü, kültürel zenginliği ve içerdiği eserlerle eşsiz bir lezzet mozaiği olduğunu belirten Kacır, “Bu nedenle Türk mutfağının tanınırlığı dünya çapında artıyor ve her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Gastronomi dünyasında değerli bir yer. Yemek kültürümüz uluslararası platformlarda tanıtılıyor.” Daha geniş kitlelere ulaşıyor ve ülkemizin kültürel zenginliğini yansıtıyor. Gastronomi ve mutfak sanatları, yiyecek-içecek sektörü ile iç içe olup, ülkemiz ekonomisinden önemli bir pay almaktadır. Aynı zamanda turizme ve ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. 2022 yılında elde edeceğimiz 46,5 milyar dolarlık turizm gelirinin yüzde 16’sını oluşturacak “Ülkemizdeki 35 milyon çalışanın 2’si yeme-içme bölümünde. Bunların yaklaşık 2 milyonu bu alanda çalışıyor.” söz konusu.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Bakan Kacır, her yıl 4 bin 500’den fazla öğrencinin gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerini tercih ettiğini vurgulayarak, bu alandaki profesyonelliğin her geçen yıl arttığını kaydetti.

NİTELİKLİ İSTİHDAM İHTİYACI KARŞILANACAK

Bakan Kacır, Kırklareli mutfağının kendine özgü lezzetleri, yöresel malzemeleri ve lezzetleriyle Türk mutfağı gastronomi haritasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Trakya Bölgesi Gastronomi Araştırma ve Uygulama Mutfağı’nın Kırklareli’nin eşsiz lezzetlerinin keşfedilmesine, korunmasına ve tanıtılmasına yardımcı olacağını belirtti. .

konyaaltihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu